TT-Sport

VM-silver för Lindell Vikarby

TT-SPORT

Alpint. Säsongen har präglats av ryggproblem och smärta. Men när det gällde som mest sträckte Jessica Lindell Vikarby på sig rejält.

Svenskan tog brons i VM-storslalomen i Beaver Creek .

Jessica Lindell Vikarby har haft en tuff säsong, med en diskbuktning i ryggen och smärtor som inte velat ge med sig. Därför var det med viss lättnad som svenskan tittade upp på resultattavlan när hon korsade mållinjen i det första storslalomåket.

Då var hon trea, nio tiondelar långsammare än österrikiskan Anna Fenninger och nio hundradelar bakom tvåan Michaela Kirchgasser.

En liten miss mitt i banan i det andra åket gjorde det väntan på de sista åkarna väl spännande för Lindell Vikarby. Men när österrikiskan Michaela Kirschgasser inte lyckades slå svenskans tid i mål var medaljen säkrad.

Lindell Vikarby stod i målfållan och vågade knappt titta när Kirchgasser körde, tog sedan några glädjeskutt och sprang ut för att krama lagkamraterna.

– Herregud, jag kan nästen inte fatta det, men det är helt underbart, säger hon till SVT.

Jessica Lindell Vikarby, 31, debuterade i världscupen redan 2002. Efter att i början ha haft störst framgångar i fartgrenarna har hon de senaste säsongerna släppt först störtloppet och till i år även super-G:n för att i stället satsa helhjärtat på storslalomen. Beaver Creek var platsen där hon tog sin första världscupseger i storslalom 2013.

– Det är fint. Jag har verkligen kämpat och kämpat och kämpat.

VM i Beaver Creek är hennes sjunde världsmästerskap. Hon hade tidigare en sjätteplats i störtlopp och en sjundeplats i storslalom som bästa VM-resultat.

Anna Fenninger vann guldet överlägset, 1.40 före tyskan Viktoria Rebensburg och ytterligare nio hundradelar före Lindell Vikarby.

För övriga svenskor gick det så där.

Frida Hansdotter låg tolva efter det första åket, och fick inte heller riktigt till det i det andra. Rent placeringsmässigt. Åkmässigt var slalomspecialisten Hansdotter ändå nöjd.

– Det var kul att få visa det här, jag har ju sagt att jag kan bättre i storslalom. Nu kändes jag redan från start att det stämde och jag vågade lita på min åkning, sade hon till TT efter det första åket.

Tolfteplatsen är Hansdotters bästa storslalomplacering i vinter.

Sara Hector var rejält missnöjd med sin tiondeplats efter det första åket, men trots utlovad tilltuffning så blev det inte mer än en tiondeplats för 22-åringen.

– Jag känner att jag har ganska hög kapacitet och kan åka mycket bättre än vad jag gjorde, sade Hector.

Maria Pietilä Holmner blev nia.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport