TT-Sport

Frankrike världsmästare i handboll

Av: 

TT-Aftonbladet

TT-SPORT

(TT). Qatar slog ut både Tyskland och Polen.

Men i finalen mot Frankrike tog det stopp för handbolls-VM:s skrällvärd.

Frankrike tog sitt femte guld på herrsidan efter 25-22 i Doha.

Meritmässigt var det stor skillnad inför turneringen. Qatar hade tidigare bara gjort fyra VM - Frankrike hade fyra VM-guld.

Men värdnationens storsatsning för att mästerskapet skulle bli en succé gav resultat. I det inledande gruppspelet var det endast regerande världsmästaren Spanien som besegrade Qatar, som var förstärkt av inte mindre än elva utländska spelare som värvats och fått qatariska pass. Dessutom flögs en hejaklack in från Spanien, som fick betalt för att stötta en värdnation som aldrig tidigare nått slutspel.

Men final nådde laget, efter att ha slagit ut Österrike, Tyskland och Polen. Inte utan kritik - många menade på att Qatar gynnades av domarna, vilket nådde sin kulmen i semifinalsegern mot Polen.

Men i finalen var Frankrike numret för stort. I halvtid ledde fransmännen med 14-11 och trots en sämre inledning på den andra halvleken höll laget undan och tog tredje VM-guldet på de senaste fyra turneringarna.

Sveriges banemän Polen tog på söndagen brons i handbolls-VM. Men det krävdes en femminutersförlängning för att separera Polen och Spanien. Det var oavgjort både i halvtid, 13-13, och efter 60 minuter, 24-24. Men i förlängningen var Polen vassare och vann med 29-28.

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport