Sliten Zetterman avstod andra rundan

Caen. VM är över för Alexander Zetterman, 24.

Han strök sig från den andra semifinalrundan i Caen.

– Det är inte spänstigt nog och inte tillräcklig precision på den här nivån, säger han.

Direkt efter de fyra nedslagen i den första omgången på lördagseftermiddagen tog han beslutet. Det fick vara nog. Zetterman såg ingen vits i att fortsätta. Både han och valacken Cafino var tömda på energi.

– Jag har inte så mycket kraft i ben och armar och huvud. Hästen är så klart också lite tagen även om den kändes fräsch, säger han.

Zetterman har lidit av en förkylning de senaste dagarna, men på förbundskaptenen Sylve Söderstrands och andras uppmaning tog han chansen när han kom in i semifinalen som reserv.

Men först efter en längre betänketid.

– Jag förstår att alla runt omkring mig ville att jag skulle göra det, jag förstår deras syn på saken men till slut är det vissa grejor man bara känner själv som ryttare.

– Det är lite det jag känner, men okej, jag går in och försöker. Jag gav det en chans och behöver inte fundera på vad som skulle ha hänt om jag inte hade gjort det.

Zetterman blev näst bäste svensk i hoppningen, men inser också att han har en hel del kvar att lära. En av erfarenheterna från karriärens första VM-semifinal:

– Jag skulle ha behövt lite mer i mitt register, både hos mig själv och hos hästen.

TT:s utsände

Publisert: