TT-Sport

Skadedrabbat Djurgården tappade 2-0

TT-SPORT

Ishockey. En redan lång frånvarolista blev ännu längre.

Och till slut orkade inte Djurgården längre.

2-0 blev 2-3 mot Färjestad i SHL-ishockeyn - och nykomlingen är fortsatt indraget i bottenstriden.

Mikael Samuelsson, Michael Holmqvist, Alexander Fällström, Marcus Nilson och David Rundqvist var fem av spelarna som saknades inför klassikermötet med Färjestad hemma på Hovet.

Som om inte det vore nog hade poängkungen och nyblivne landslagsmannen Marcus Sörensen insjuknat och lämnade återbud. Med totalt sju forwards på frånvarolistan tvingades backen Alexander Deilert byta position.

Allt annat än gynnsamma förutsättningar för Djurgården som trots skrällstraffsegern borta mot Frölunda senast både var formsvagt - bara nio poäng på de senaste elva matcherna - och i poängbehov för att skaffa sig andrum i botten av tabellen. Färjestad, å andra sidan, hade två raka trepoängare och jagade en av de sex direktplatserna till slutspel.

Tidigt 1-0

Trots det ledde Djurgården med 2-0 efter den första perioden. Steve Saviano gjorde 1-0 tidigt och Robin Álvarez ökade på i slutet. Däremellan blev hemmalaget dock av med ännu en spelare när Henrik Eriksson gick omkull och rammade målet med huvudet före.

Kanske blev det en skada för mycket.

I andra perioden reducerade Färjestad när Joakim Hillding rakade in en retur. Det blev rejält upprört i mitten av perioden när samme Hillding gick i däck efter att ha fått Markus Nordlunds bakdel i huvudet. 2+10 minuter för Nordlund - Hillding utgick.

Fjärde raka hemmaförlusten

Färjestad pressade på, men fick vänta på utdelningen till den tredje perioden. Efter knappt fem minuters bombardemang kunde inte Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist stå emot längre. Färjestads poängbäste Milan Gulas tog hand om en retur och fick upp pucken i nättaket. Efter 13.26 visade Gulas sin klass på nytt när han snärtade upp pucken i krysset.

Djurgården tog timeout, plockade ut Mikael Tellqvist - men kunde inte undvika att lämna Hovets is med noll poäng för fjärde matchen i rad. Laget har dock fortfarande sju poäng till godo på Leksand under kvalseriestrecket.

Färjestad är via tredje raka trepoängaren bara en poäng efter femman Örebro.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport