HV71 tog andra raka

Publicerad:
Uppdaterad:

Ishockey. Färjestads segersvit är över.

HV71:s stjärnor ordnade andra raka segern och lämnar både formsvackan och Färjestad bakom sig.

Färjestads forwardsstjärna Milan Gulas var tillbaka efter att ha missat en match på grund av feber - och han var fortsatt het. Tjecken, som gjorde två mål i sin senaste match, behövde bara fyra minuter på sig att ordna 1-0 hemma mot HV 71.

Mycket talade då för att Färjestad, som slog serieledande Skellefteå med klara 5-1 senast, skulle fortsätta sitt formstarka segertåg och ta den femte raka segern.

Men det är inte bara Färjestad som har formstarka stjärnor tillbaka i spel, det har HV71 också - exempelvis kanadensaren Erik Christensen och Ted Brithén som båda var tillbaka senast. Christensen satte först 1-1 själv och i den tredje perioden, vid ställningen 2-2, låg han dessutom bakom segermålet som Brithén styrde i mål.

HV 71 förlorade förra veckan fyra raka matcher med den pinsamma målskillnaden 3-24, men den veckan - med duon Brithén och Christensen tillbaka - har man nu uppenbarligen lämnat formsvackan bakom sig.

I och med den meriterade bortasegern mot FBK har HV71 nu två raka segrar och kopplar nu ett grepp om den sista direktplatsen till slutspel där just Färjestad är närmast jagande.

TT

Publicerad: