Guidetti räddade Celtic

Publicerad:
Uppdaterad:

Fotboll. John Guidetti fick vänta länge på sin chans, men väl på planen slog svensken till i sin europeiska cupdebut.

Med en vänster upp i krysset på stopptid ordnade Guidetti det viktiga 3-3-målet mot Inter.

Inför det första mötet i Europa Leagues sextondelsfinaler berättade John Guidetti för italienska medier om hur han hållit på motståndarklubben Inter sedan barnsben och om sin relation med sin förre tränare: den nuvarande Inter-coachen Roberto Mancini.

Men den spelsugne John Guidetti, som såg fram emot att göra sin debut i Europa League-spelet, fick inte chansen från start av Celtic-tränaren Ronny Deila. Och trots den första halvlekens målfyrverkeri - då gästande Inter gick upp till en 3-2-ledning - fick Guidetti vänta tills det bara var en kvart kvar innan han fick göra sin debut.

Men som han gjorde det - till slut. På stopptid serverades svensken en boll i straffområdet och satte 3-3-målet med vänstern, rakt upp i krysset.

Det var den på sistone kritiserade 22-åringens första mål på tretton Celtic-matcher.

Skandalscener i Rom

På Roms gator skämde Feyenoords supportrar ut sig. Staden Rom byggdes som bekant inte på en dag, men Feyenoords supportrar verkade försöka förstöra den på ett dygn inför Europa League-sextondelsfinalen mot Roma.

Under dygnet före matchen greps 22 Feyenoordanhängare av polis efter vandalisering och bråk, rapporterar The Guardian.

– Staden är förstörd. Jag har kontaktat den holländska ambassadören. Det här slutar inte här, säger Roms borgmästare Ignazio Marino till The Guardian.

På planen imponerade däremot Feyenoords spelare som fick med sig 1-1 i Europa League-sextondelsfinalen, efter att Colin Kazim-Richards kvitterat Romas ledning i den andra halvleken.

Det oavgjorda resultatet ger holländarna ett ypperligt sportsligt läge inför returen, men det är ännu oklart om supportrarnas beteende utanför arenan får sportsliga konsekvenser.

Tung kväll för Zengin

Nere i Turkiet hade den svenske landslagsmittfältaren Erkan Zengin ingen bra dag då hans Trabzonspor förlorade med klara 0-4 hemma mot italienska Napoli.

I Liverpool ordnade Mario Balotelli en sen hemmaseger då den iskalle italienaren satte 1-0 mot gästande Besiktas från straffpunkten.

TT

Publicerad: