TT-Sport

Gradin: "Visste vad som gällde"

TT-SPORT

Ishockey. Modo grep sista halmstrået. 4-1 hemma mot Leksand innebär att laget i alla fall på papperet har en chans att hänga kvar i SHL-ishockeyn utan kvalspel.

– Vi visste vad som gällde och är oerhört glada över segern, sade assisterande tränaren Henrik Gradin.

Tränarbytet från Anders Forsberg till Per-Erik Johnsson i början av januari har inte gett någon resultatmässigt positiv effekt på Modo.

Hemmamatchen mot ett synnerligen formsvagt Leksand var sista chansen att hänga på Leksand och Brynäs i kampen om nytt kontrakt utan kval.

– Vi visste vad som gällde, att den här matchen i praktiken var vår chans att haka på. Att vi var tvingade att vinna, sade Henrik Gradin.

Jämn match

Matchen var totalt sett relativt jämn över 60 minuter, med ett litet spelmässigt övertag för hemmalaget.

Efter att Leksand, inte helt rättvist, tagit ledningen med 1-0 i första perioden kom ett antal avgörande sekvenser, i andra och i tredje perioderna.

Modo lyckades reda ut ett tre mot fem-underläge som Leksand fick i slutet av andra perioden och med sig in i tredje. Målvakten Linus Ullmark gjorde ett par kanonräddningar. Efter dryga fem minuter i tredje perioden gjorde Ullmark ännu en räddning när Toni Kähkönen kom fri.

Två minuter senare stod det 2-1 till hemmalaget, sedan Ullmark efter det 1-1 än en gång räddat en jättechans från Kähkönen.

Sedan fick Modo det flyt laget saknat i många matcher. Marcel Hossa slängde pucken på mål från kanten och den studsade in bakom en chanslös Oscar Alsenfelt i Leksands kasse, 3-1 och Leksand var ett slaget lag.

Tuff uppgift

Med sju omgångar kvar i SHL har Modo sex poäng upp till tian Brynäs och fyra upp till Leksand.

En oerhört tuff uppgift för Örnsköldsvikslaget, om än inte omöjlig. Henrik Gradin hade inget riktigt svar på vad som talar för Modo.

– Vi vet att vi måste vinna två, tre matcher fler än Leksand och Brynäs. Men börjar vi inte göra mål i powerplay kommer vi i längden att bli straffade.

Modo har haft 51 numerära överlägen i de 16 matcher Per-Erik Johnsson coachat laget.

Antal mål: Noll.

Leksands tränare Andreas Appelgren var mycket nedstämd efter sjätte raka nollpoängaren.

– En oerhört tung förlust. Det som talar för oss? Att vi trots allt skapar målchanser och att killarna hela tiden krigar, sade han.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport