Sandviken klart för SM-semifinal

Publicerad:
Uppdaterad:

Bandy. Sandviken är klart för SM-semifinal i bandy efter att ha besegrat Bollnäs-Söderhamn i tre raka kvartsfinalmatcher. Även Villa-Lidköping är klart före semifinal men först efter ett straffdrama mot Edsbyn.

Sandviken fick en ganska enkel resa fram till 3-0 i matcher mot Bollnäs/Söderhamn. Erik Pettersson och Daniel Mossberg blev tremålsskyttar i en match som Sandviken ledde med 2-0 redan efter nio minuter. Närmare än 3-1 kom inte gästerna och till slut vann Sandviken med klara 7-1.

Efter två målmässigt klara förluster täppte Edsbyn till bakåt hemma mot Villa-Lidköping. Villas Lars Fall kvitterade visserligen Martin Frids tidiga ledningsmål men strax före paus missade Fall en straff som kunde ha gett Villa ledningen. Det blev inga fler spelmål och först efter straffar kunde gästerna säkra segern med 4-2.

Hammarby hade i de två första kvartsfinalerna mot Vänersborg hamnat i stora underlägen men kommit tillbaka och tvingat fram förlängning och straffar och det stod 1-1 i matcher. Hemma på Zinkensdamm tog man dock tidigt tag i matchen och gick fram till 4-0 i mitten av andra halvlek. Robert Rimgård och Kalle Spjuts mål i 12:e och 15:e minuterna visade vägen. Joakim Hedqvist reducering till 4-1 minuten efter 4-0 oroade kanske delar av publiken. Men det blev till slut 6-1 i en match Hammarby dominerade.

Västerås har också 2-1 i matcher efter 8-3 mot Bollnäs. Västerås ledde med 2-0 och 3-2 men Bollnäs kvitterade. I andra halvlek gjorde Västerås 5-0 anfört av Ted Bergström som blev tremålsskytt.

TT

Publicerad: