On Track Piraten en vinnare igen

Publicerad:
Uppdaterad:

Karlstad. On Track Piraten hade inte vunnit lopp sedan 11 januari på Solvalla. I Gulddivisionen på Färjestad kom en efterlängtad fullträff för tränaren Hans Strömberg.

– En fantastiskt skön seger, sade Rättvikstränaren.

Johnny Takter hade kört On Track Piraten två gånger tidigare - båda slutade med seger. Takter provade för spets i V75-3 men fick svar av Up Date Hoss, körd av Erik Adielsson. On Track Piraten fick vila cirka 800 meter i rygg på ledaren innan han gick ut igen och satte press.

– Det blev ett lågt tempo och egentligen inget riktigt lopp. Men min häst var fin, jag kände redan i provstarten innan loppet att han var i form. Därför var jag inte särskilt rädd för att gå utvändigt sista varvet, min häst var både snabbare och starkare, sade Johnny Takter.

Lätt seger

Redan i sista kurvan hade "Piraten" kopplat segergreppet och det blev en lätt vinst på 1.13,3.

On Track Piraten slog igenom på allvar för drygt ett år sedan när han vann SM på Åby. Han besegrade bland annat internationella topphästen Yarrah Boko, som sedan blev tvåa i Prix d'Amerique.

I segerloppet i januari vann han bland annat mot Maharajah, som tre veckor senare vann "d'Amerique".

Hans Strömberg och ägarna beslutade sig också för att prova på de franska loppen på Vincennes-banan i Paris. Fast i en något lägre klass.

– Han gjorde tre bra lopp på Vincennes, sexa, tvåa och tvåa. Han hade väl inte den rätta turen för att vinna men tjänade drygt 600 000 kronor och vi var förstås jättenöjda, förklarade Strömberg.

"Tappade formen lite"

– Vi provade sedan att komma med i Olympiatravet i våras men det gick inte riktigt. Sedan var han nära att vinna en elitloppsuttagning och i sommar tappade han formen lite. Men nu är han tillbaka och vi siktar på Guldfinalen om två veckor och sedan SM på Åby i mitten av oktober. Det är ett lopp jag siktat på länge. Frankrike i vinter känns inte så hett.

I Bronsdivisionen blev det en härlig duell mellan Jeppas Maxi/Torbjörn Jansson och Riff Kronos/Veijo Heiskanen. Den förstnämnde fick press i ledningen av sin tuffa konkurrent. Riff Kronos närmade sig på upploppet men det skilde en decimeter i mål.

– Jeppas Maxi är en otrolig kämpe. Men Riff Kronos var väldigt bra och någon meter till så förlorar vi, kommenterade Torbjörn Jansson.

TT

Publicerad: