Zlatan: "Bästa laget vann"

Publicerad:
Uppdaterad:

Stockholm. En vass replik - men mycket mer än så fick Zlatan Ibrahimovic inte.

Milan skakade Barcelona.

Varpå världens bäste spelare fixade segern åt världens bästa lag.

– Det bästa laget vann, säger Ibrahimovic.

Lionel Messi hade fötterna med i samtliga mål när Barcelona vann med 3-2 i Champions league på San Siro. Ibrahimovic tog förlusten i det upphaussade mötet med hans gamla klubb som en man.

– Det kändes bra, men synd att vi förlorade. Vi bjöd på en bra match, fick se fem mål, men jag tyckte att bästa laget vann, säger han till Viasat.

Redan klara för åttondelsfinal gällde mötet förstaplatsen i grupp H och möjligheten till en lindrigare lottning, men mer än så, det här:

+ Prestigen.

När två av Europafotbollens giganter drabbar samman handlar det om mer än poäng.

+ Zlatans chans till revansch.

Efter alla miljoner publicerade artiklar och inlägg om Zlatan Ibrahimovics förhållande till Pep Guardiola möttes de igen.

Om det triggade Zlatan? Inte enligt honom själv.

– Det var hur lugnt som helst. Jag var fokuserad på matchen. det har varit mycket snack, men allt handlar om vad man gör på planen. Vi mötte världens bästa lag, som spelar en fantastisk fotboll. Vi är ett växande lag och fortsätter vi så här kan det bara bli bättre.

Full fart framåt

Med inget att förlora och allt att vinna öppnades dammluckorna på båda sidor. Full fart framåt och San Siro förvandlades till ett böljande vackert fotbollslandskamp, mer av vilda-västern-stuk än noggrant ritad arkitektur av taktisk natur och näringsrikt på stoff så det räckte och blev över för ett innehållsrikt kapitel i en eventuell uppföljare till "Jag är Zlatan Ibrahimovic".

Lionel Messi, mannen som med Zlatans egna ord var upphov till konflikten med Guardiola - argentinaren krävde att få spela mer centralt och på Ibrahimovics bekostnad - spelade fram Keita, vars inspel gick mot Xavi, men sista på bollen var Milans Marc van Bommel som styrde in 0-1.

Svarade med vänstern

Sex minuter senare svarade Ibrahimovic. Inte på några hundra sidor. Det räckte med en stöt med vänsterfoten.

Clarence Seedorf sög ned en långboll och vrickade den elegant vidare, Ibrahimovic kom i full fart, mötte passningen i steget och styrde bollen förbi Victor Valdés.

Han satte fingret mot munnen i en tystande gest i ett läge där han kunde tömt själen på vrede. Men det var långt kvar, 70 minuter i kampen om att få sista ordet och bara tio minuter senare var det dags för Messi igen med en dräpande replik.

Nesta slet ned Xavi, Messi fintade på ett otillåtet sätt Abbiati, varnades och fick slå om straffen. I mål. Igen. 1-2.

Messi och Zlatan i alla ära, men Kevin Prince Boatengs 2-2 överglänste allt. Fart, teknik, fantasi, kraft, allt i ett när han piskade in kvitteringen i början av andra halvlek. Två gånger kom Milan tillbaka, inte en tredje. Messi smekte fram en bredsida till Xavi som placerade 2-3 med 25 minuter kvar.

TT

Publicerad: