Stenson klättrade på slutronden

Publicerad:
Uppdaterad:

Golf. Henrik Stenson klättrade åtta placeringar och slutade tia i den näst sista slutspelstävlingen på USA-touren i golf.

Han ligger fyra sammanlagt inför säsongsfinalen.

– Den här veckan blev bättre än väntat, säger han.

Den svenske världssexan gick på 67 slag, fyra under par, efter fyra birdies under en bogeyfri rond på Lake Forest-banan i Illinois.

– Det här är en bana som egentligen inte passar mig så bra. Men jag är nöjd med hur veckan utvecklade sig. Målet var att stanna kvar topp fem inför finalen och det lyckades jag med, säger Stenson på presskonferensen.

Jason Day vann tredje tävlingen klart med sex slags marginal till tvåan Daniel Berger, USA, och är i fortsatt ledning av Fedex Cup, slutspelet på USA-touren. Australiern tog också över förstaplatsen på världsrankningen.

– Hela sommaren har varit som en stormvind, det är en otrolig känsla och jag kommer nog inte att förstå förrän jag ser världsrankningslistan, säger Day, som för en månad sedan tog sin första majortitel, PGA Championship.

Inför Fedex Cup-finalen leder Jason Day före Jordan Spieth, Rickie Fowler, Henrik Stenson och Bubba Watson och tack vare omseedningen har de fem första allt i egna händer för att vinna sammanlagt.

För David Lingmerth blir det ingen finaltävling. Han tappade fyra slag på slutet av sista ronden och blev 49:a.

TT

Publicerad: