Stjärnan om Znarok: "Är väldigt het"

Publicerad 2015-05-13

Ishockey. Dödsgrälet mellan Oleg Znarok och Rikard Grönborg i fjolårets VM-semifinal var ingen tillfällighet.

NHL-backen Dmitrij Kulikov säger att den ryske förbundskaptenen är hetsig:

– Han är väldigt het och kan lätt tappa fattningen.

Fjolårets gräl - som slutade med att bägge tränarna stängdes av i en match - kommer naturligtvis upp till ytan igen inför torsdagens VM-kvartsfinal i Ostrava.

Det blir första gången efter det uppmärksammade praktgrälet i Minsk som tränarna ställs mot varandra. Assisterande tränaren Rikard Grönborg är till vardags förbundskapten för juniorlandslaget medan Znarok är Rysslands huvudansvarige.

I slutfasen av VM-semifinalen i Minsk, som Ryssland vann med 3-1, gjorde Znarok en gest där han drog pekfingret över halsen mot det svenska båset. Ett dödshot som fick Grönborg att kontra med "I will fucking kill you" ("Jag ska fan döda dig).

"Helt galet"

Floridabacken Dmitrij Kulikov spelade inte fjolårets VM, men pratade efter den ryska träningen på onsdagen väldigt öppet om grälet.

– Jag såg det på tv och det var helt galet, så vi får se vad som händer i morgon, sade Kulikov och fick frågan på vilket sätt det var galet.

– Det var bara en konstig sak, båda blir heta och gör gester och skriker till varandra, sade han och skrattade.

På frågan om det kan hända igen sade han:

– Knappast, men man vet aldrig...

Spelar fysiskt

Sedan berättade han att Oleg Znarok, född i Lettland men nu tysk medborgare, är en väldigt het, men väldigt motiverande tränare.

– Han hittar rätt ord för att motivera dig före match och få i gång dig. Det gör han alltid, sade Kulikov.

Grönborg sade att han inte pratat med Znarok efter händelsen i fjol, och inte väntar sig något tjafs på torsdagen.

– Jag väntar mig en väldigt bra match, inget annat. Jag vet inte vad det här betyder för honom (Znarok), för mig betyder det ingenting.

TT: Tycker du ryssarna har förändrats sedan han kom in?

– Ja, visst har de gjort det. Han har satt sin prägel på dem, de är mer aggressiva i sitt försvarsspel och spelar väldigt fysiskt.

Ostrava, TT:s utsände