Carvalho klar för Malmö FF

Publicerad 2015-07-11

Fotboll. Malmö FF presenterade ett nyförvärv timmarna föe den allsvenska matchen mot Örebro på lördagen. Felipe Carvalho, en 22-årig mittback från Uruguay, har skrivit ett kontrakt med MFF som sträcker sig över 2017.

Carvalho har tränat med MFF under några veckors tid. I år har han spelat i Tacuarembo FC som slutade på sjätte plats i Clausura (vårserien) i Uruguays högsta division. Dessförinnan har han tillhört mindre klubbar.

"Jag är otroligt glad över chansen att komma till Malmö som har tagit mycket väl emot mig. Jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa Malmö till framgångar, utvecklas som spelare och nå min dröm om att spela i Uruguays landslag", säger Carvalho till klubbens nätsida.

"Felipe Carvalho är en intressant och utvecklingsbar spelare med många av de egenskaper en mittback behöver. Han är stark, bra i luften och snabb. Han är användbar direkt men i och med att han inte är fullt skolad i vårt europeiska sätt att spela försvarsspel och inte har spelat så länge på hög nivå får vi räkna med en viss anpassningsperiod innan vi ser hans fulla potential", säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

TT