Leicester krossade Manchester City

TT-SPORT

Fotboll. Förra säsongens mästarlag i Premier League har inte gått att känna igen under höstsäsongen.

Förrän under lördagskvällen.

Pang, pang, pang - och så hade Leicester sänkt Manchester City.

I våras stod tränaren Claudio Ranieris mannar för historiens största skräll i brittisk fotboll då Leicester City säkrade ligatiteln framför alla stjärnspäckade miljardbyggen i Premier League. Men under hösten har laget minst sagt haft svårt att leva upp till förra säsongens standard. Det tidigare så ramstarka försvaret har läckt, Riyad Mahrez passningsfot har inte alls varit lika finkalibrerad och anfallsstjärnan Jamie Vardys löpningar har knappt resulterat i någonting och sakta men säkert har de regerande mästarna rört sig mot tabellens absoluta bottenskikt.

Men på lördagskvällen, i mötet med stjärnlaget Manchester City, var det som att förra säsongens mästarlag var tillbaka - och de gick på knock direkt.

Två snabba mål

Jamie Vardy sprang in 1-0 efter bara drygt två minuters spel och innan fem minuter var spelade hade Andy King smällt dit 2-0.

Och i den tjugonde matchminuten kröntes drömstarten av att förra säsongens stora passningskung, Mahrez, hittade fram till förra säsongens stora djupledslöpare, Vardy, som enkelt kunde runda utrusande Claudio Bravo och sätta 3-0 på den fullkomligt kokande hemmaarenan King Power Stadium.

Och trots att Pep Guardiolas stjärnspäckade Manchester City, som förvisso saknade skyttekungen Sergio Agüero, vann bollinnehavet med 78-22 så var det aldrig något snack om att ett fjolårseffektivt Leicester City skulle ta hem alla poängen.

Vardy hattrickskytt

För med kvarten kvar, mitt i den värsta City-pressen, bjöds Jamie Vardy på ytterligare ett friläge som ur minimal vinkel kunde fullborda sitt hattrick genom att lirka in 4-0.

Det blev till slut en 4-2-seger för Leicester, vilket gör att Manchester City tappar i toppen, bland annat på Arsenal som slog Stoke med 3-1 tidigare under lördagen.

TT