Bruten stav knäckte Stina Nilsson

TT-SPORT

Skidor. Stina Nilsson åkte i världscupens ledarväst på stadion i Lillehammer.

Men sprinten tog slut redan i kvartsfinal, efter att skidstjärnans stav gått av precis innan upploppet.

– Jag är bara arg, säger Nilsson.

Stina Nilsson, som vann sprintpremiären i Ruka förra helgen, såg ut åka mot något liknande i Lillehammer. Hon verkade ha kontroll över sitt kvartsfinalheat - fram tills hon åkte ihop med Maiken Caspersen Falla. Svenskans stav gick av och Stina Nilsson fick kämpa sig fram på upploppet, vilket räckte till en tredjeplats men inte till avancemang.

– Jag är bara arg. Jag har inte sett det så jag kan inte säga vad som hände. Inte kul att åka ut på nåt sånt, säger Nilsson i målfållan.

– Jag märkte det direkt, jag hörde ju knaket. Det kändes väldigt bra och jag hade en bra känsla så det var väldigt tråkigt. Jag får försöka använda det som tändvätska framåt i stället.

När Falla gick förbi i målfållan sade hon att "det var hon som körde in i mig."

Nilsson sade att hon inte var arg på Falla, bara på sättet hon åkte ut.

Stina Nilsson var inte den enda svenskan som hade otur. Ida Ingemarsdotter tog sig fram till semifinal, men väl där blev hon sist.

– Jag vart lite less. Det var som att jag fastnade redan på vägen ut bakom ryskan, sen var jag som en halvsekund fel konstant kändes det som. Man tappar lite rytm och så blir man lite stressad, säger Ingemarsdotter.

För Hanna Falk slutade det bättre: svenskan gick i mål som trea, på en efterlängtad pallplats

Jennie Öberg åkte ut i kvartsfinalen. Anna Haag och Jonna Sundling gick inte vidare från tidskvalet.

TT:s utsända, Lillehammer