Lindahl får möta Chelsea: ”Mycket känslor”

Av: 

TT

Publicerad:
Ett lyft. Det tycker Hedvig Lindahl om Champions League-lottningen där hon ställs mot sitt gamla lag Chelsea. Arkivbild.
Foto: Javier Soriano
Ett lyft. Det tycker Hedvig Lindahl om Champions League-lottningen där hon ställs mot sitt gamla lag Chelsea. Arkivbild.

TT-SPORT

Hedvig Lindahl återvänder till välkänd mark.

I Champions Leagues åttondelsfinal ställs 37-åringens Atlético Madrid mot hennes gamla klubb Chelsea — med flera landslagskollegor i laget.

– Med Chelsea är det mycket känslor för mig, såklart, säger Lindahl till TT.

Den svenske landslagsmålvakten vaktade målet för Chelsea under fyra och en halv framgångsrika säsonger innan hon lämnade den engelska klubben 2019. Det är därmed inte särskilt konstigt att det blir ett speciellt möte för Hedvig Lindahl.

– Det blir kul. En jätteutmaning såklart men ska man vara med i toppen av Champions League är alla matcher en utmaning. Men med Chelsea är det mycket känslor för mig, såklart, säger Lindahl efter landslagets träning på Malta.

Lyfts av energin

Men känslor är inget negativt i det här fallet. Snarare tvärtom.

– Rent historiskt om jag känner mycket så brukar jag kunna mobilisera mycket energi och då kan jag vara en väldigt bra målvakt. Om det blir jag som spelar mot Chelsea vet jag inte än men jag kommer ha mycket energi till att göra alla förberedelser som behövs, säger hon.

Matcherna kommer att spelas 3 eller 4 mars, med retur den 10 eller 11 mars, och Lindahl kommer då att ställas mot landslagskollegorna Zecira Musovic, Jonna Andersson och Magdalena Andersson.

– Det är trygga och kloka tjejer. "Magda" och Jonna som har varit där längst har satt sitt avtryck på laget och är ju startspelare. De har kommit in med smartness i laget och jag har full respekt för att de har bidragit till stora framgångar, säger Lindahl.

"Bra lottning"

Sveriges Champions League-bidrag, FC Rosengård, fick något av en österrikisk drömlott i form av S:t Pölten.

– Jag tycker att det är en bra lottning. Jag vet ingenting om laget så det ska bli en rolig upplevelse, säger Rosengårds landslagssvensk Nathalie Björn.

Var det här ett önskemotstånd?

– Det känns väl ändå som att med det praktiska med att hitta resor och allt runt omkring så var det bra för Rosengård. Men drömmotstånd… Det ska bli roligt i alla fall, säger hon.

Publicerad: