Janne och Zlatan har träffats i Milano

Av: TT

Publicerad:
Uppdaterad:
Zlatan Ibrahimovic har haft besök av svenska förbundskaptenen Janne Andersson i Milano. Arkivbild.
Foto: Spada/AP/TT
Zlatan Ibrahimovic har haft besök av svenska förbundskaptenen Janne Andersson i Milano. Arkivbild.

När Zlatan Ibrahimovic gläntade på dörren för en landslagscomeback gick det undan för Janne Andersson. Förbundskaptenen har redan varit i Milano och träffat anfallsstjärnan.

De som vill se Zlatan Ibrahimovic i en blågul landslagströja igen kan fortsätta hoppas. Tillsammans med Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand har Janne Andersson på torsdagen haft ett möte med "Ibra" i Milano.

– När Zlatan öppnade upp för spel i landslaget kändes det naturligt och viktigt att träffas och diskutera detta så snart som möjligt. Jag är glad att vi lyckades få till ett möte så snabbt, säger Janne Andersson till förbundets hemsida.

– Mötet var mycket bra och givande, och vi är överens om att fortsätta dialogen framåt.

Bollen hos Andersson

Det var i samband med att Zlatan Ibrahimovic tidigare i veckan fick Guldbollen som han i en intervju med Aftonbladet öppnade för en möjlig återkomst i landslaget.

Men bollen låg hos Janne Andersson, menade den 39-årige Milananfallaren.

– Det måste komma från honom. För om han tror att jag är ett störobjekt – då är jag inte intresserad. Om han tror att jag kan bidra med något – då kommer jag att tänka på det, sade Ibrahimovic.

Han gjorde sin senaste landskamp mot Belgien i EM-slutspelet 2016, vilket också var Erik Hamréns sista landskamp som förbundskapten innan Janne Andersson tog över.

Därefter har Zlatan vid flera tillfällen riktat kritik mot Andersson. Så sent som den här hösten twittrade han att det var "ett jävla skämt" när Dejan Kulusevski inte fick spela från start när Sverige mötte Frankrike i Nations League.

Janne Andersson har samtidigt legat relativt lågt och inte svingat tillbaka mot påhoppen från Ibrahimovic. Förbundskaptenen har också behandlat Zlatan på samma sätt som övriga spelare som har tackat nej till landslagsspel, och menat att den som ändrar sig i så fall får höra av sig till honom.

"Oerhört imponerande"

Inför utdelningen av Guldbollen lovordades Ibrahimovic av Andersson för insatserna i Milan.

– Det är oerhört, oerhört imponerande och han är en väldigt stor idrottsman. Han är vår i särklass bästa spelare genom tiderna. Det är fantastiskt det han presterar. Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis till hans prestation, sade Andersson.

Herrlandslagets nästa samling är inte förrän i mars nästa år. EM inleds i juni.

Publicerad: