Leksand slog serieledaren i förlängning

Ingela Ahlberg/TT

Publicerad 2023-01-21

Leksands Matt Caito avgjorde mot Växjö i förlängning. Arkivbild.

I torsdags vände Växjö till seger i förlängning. På lördagen kunde det ha blivit likadant efter en kvittering i slutsekunden. Men Leksand tog segerpoängen efter Matt Caitos 3–2-mål.

Växjö är trots poängtappet kvar i serieledningen, sex poäng före Skellefteå. För Leksand var det tredje raka segern och man är åtta i tabellen.

Växjö vände 0–3 till 4–3 i förlängningen mot Malmö i torsdags. Detta efter tre mål av Robert Rosén. Han gjorde mål även mot Leksand, då man började upphämtningen från 0–2. Målet kom i andra perioden efter att Leksands Oskar Lang gjort två mål i den första perioden.

I matchens sista sekund lyckades sedan Kalle Kossila göra 2–2 och ta matchen till förlängning. Väl där kunde Leksands Matt Caito göra segermålet efter 1.48.

– Det var ett jäkligt bestämt lag som gick ut och spelade overtime och till slut får vi betalt för att vi mjölkar sönder dem och de är trötta, säger Leksandstränaren Björn Hellkvist till C More.

Rögle vann Skånederbyt över Malmö, men först efter straffläggning. Det stod 1–1 vid full tid och förlängning. Oskar Stål-Kyrenäs var den ende som lyckades sätta sin straff.

Malmö är kvar i botten av SHL-tabellen och HV71 är kvar på näst sista plats efter 2–5 mot Örebro.