Ex-flickvän stämmer Tiger Woods

TT-AFP

Publicerad 2023-03-09

Golfspelaren Tiger Woods tillsammans med ex-flickvännen Erica Herman. Arkivbild.

Tiger Woods ex-flickvän Erica Herman har lämnat in en stämningsansökan mot golfstjärnan.

Herman vill bli fri från det sekretessavtal som hon uppger att hon tvingades skriva på i början av deras relation 2017.

Enligt ett domstolsprotokoll som nyhetsbyrån AFP tagit del av hävdar Hermans advokater att avtalet som hon behövde skriva på är ogiltigt och ogenomförbart, enligt den amerikanska lag som benämns som ”Speak Out Act”.

Lagen, som började gälla förra året ”till följd” av metoo-rörelsen, gör sekretessavtal omöjliga att genomföra i de fall som involverar sexuella övergrepp och trakasserier.

Hermans stämningsansökan går inte in på detaljer och det finns inga specifika anklagelser mot Woods, men i ett svar på domstolens fråga om fallet innefattar sexuella övergrepp har Hermans advokater svarat ja.

Lurad på semester

Herman levde med den 15-faldige majorvinnaren i hans herrgård fram till slutet av 2022 och i hennes stämningsansökan framkommer det även att ”agenter” till Woods lurade henne att lämna herrgården förra året genom att säga till henna att förbereda sig på semester.

”Den svarande (Woods) agenter övertygade den kärande (Herman) att packa en resväska för en kortare semester och när hon anlände till flygplatsen berättade de för henne att hon hade blivit utslängd från sin bostad”, står det i domstolsansökan.

Enligt Hermans advokat bryter Woods mot ett muntligt hyresavtal som tillåter henne att bo i bostaden, som uppges vara värd omkring 580 miljoner svenska kronor, något Hermans advokater nu kräver skadestånd för.

Flera skandaler

Det här är inte första gången som Woods privatliv hamnar i rampljuset.

2010 ledde hans relation med hans dåvarande svenska fru Elin Nordegren till skilsmässa efter att det framkommit att Woods varit otrogen.

Sedan skandalen med Nordegren har Woods sakta men säkert försökt bygga upp sin karriär igen. 2019 vann han US Masters efter flera år av skador och operationer där främst ryggen spökat.

2021 kom nästa bakslag då Woods var med om en bilkrasch i Los Angeles, en olycka som han berättat var nära att tvinga honom att amputera sitt högra ben. Bilkraschen ödelade dock inte karriären då Woods var tillbaka i spel i fjol.