Brynäs vändning – sex mål i sista perioden

Av:  TT

Brynäs slog Växjö med 6–4 efter en imponerande vändning. Arkivbild.
Brynäs slog Växjö med 6–4 efter en imponerande vändning. Arkivbild.

Brynäs var nere för räkning mot Växjö.

Då stod Gävlelaget för en mäktiga vändning och gjorde sex mål i tredje perioden

– Det var en lite konstigt känsla. Inget som man varit med om tidigare i karriären, konstaterar Brynäsforwarden Nick Olesen efter 6–4-segern

25-åringen kom till Brynäs från hockeyallsvenska Södertälje inför säsongen, med en poängsuccé i bagaget, redo att ta nästa kliv och när Emil Molin inte kom till spel mot Växjö på grund av skada fick Olesen chansen i Brynäs förstakedja med Anton Rödin och Greg Scott i stället.

– Det känns ju lättare att få spela med dem två ute på isen. Det är två skickligare spelare så för mig är det bara att gå ut hårt, vinna pucken och ge dem pucken skulle jag säga. Det är hårt jobb som gäller, säger Olsen.

Och hårt jobb gav ett minst sagt oväntat resultat den här torsdagskvällen i Gävle.

Efter en mållös och avvaktande förstaperiod drog Växjö i andra ifrån till 2–0, anförda av sin målfarliga förstakedja med mål signerade Robert Rosén och Julius Nättinen.

Målbombardemang

Känslan var att gästernas superkedja skulle fortsätta mata in mål men det blev ett smatterband av nätrassel, måljinglar och jubel på läktarna för Brynäs som vände och segrade efter hela sex mål i perioden.

Anton Rödin inledde målskyttet tretton sekunder in i tredje, framspelad av just Nick Olesen.

Dansken gjorde själv sitt första mål i SHL i karriären i tom bur vid 5–3 och hade en andra assist när Rödin stängde matchen och perioden vid 6–3.

En smått surrealistisk syn för Brynäsfansen som nog inte sett ett sådant målbombardemang från sitt lag i en och samma period sedan storhetstiden för länge, länge sedan:

– Jag har ju ingen koll på när det hände här senast men jag har inte varit med om att spela i något annat lag som har gjort sex mål i en period tidigare så det var lite speciellt. Vi gjorde ett mål snabbt sedan bara rullade det på, det var en skön känsla, sammanfattar Olesen.

”Börjar lite på systemet”

Brynästränaren Mikko Manner förklarade den galna vändningen med att laget i andra periodpausen tog ett snack om hur man hade släppt in Växjös två mål i mittenakten:

– Vi gick igenom Växjös mål och att vi måste vara mer disciplinerade och veta vem som tar vem, säger Manner och fortsätter:

– En sådan här vändning betyder mycket och är bra för vårt självförtroende, spelet börjar fungera bättre, man börjar lita på systemet.

Brynäs har, liksom de senaste säsongerna, haft en lite svajig start på säsongen och behöver stabilitet. Kanske kan premiärvändningen borta mot Frölunda där underläge 0–2 vändes till vinst 4–2 och torsdagskvällens målfest mot Växjö där 0–2 alltså vändes till 6–4 vara en liten pusselbit att luta sig mentalt emot framöver, säger Nick Olesen.

– Det är såklart en styrka som vi ska ta med oss och som är bra att känna att vi har men det är match på lördag och då kan man inte tänka på det här. För mig är det första säsongen i SHL och det enda jag tänker på är att bidra så mycket som möjligt så att vi vinner matcherna och blir bättre än förra säsongen.

Publisert: