Sveriges mittbackskris växer – Starfelt skadad

Publicerad 2022-06-02

Carl Starfelt, stående fyra från vänster, tvingades utgå skadad i Nations League-mötet med Slovenien.
Carl Starfelt, stående fyra från vänster, tvingades utgå skadad i Nations League-mötet med Slovenien.

Sargad backlinje redan inför.

Efter matchen kunde Janne Andersson konstatera:

Ytterligare en mittbacksskada.

– Jag kan snart inte komma ihåg vilka mittbackar som inte är med, säger förbundskaptenen om Carl Starfelts skada.

Förbundskapten Janne Andersson ställde upp med en mindre samspelt backlinje i Nations League-mötet med Slovenien.

Joel Andersson tog platsen till höger, Carl Starfelt och Joakim Nilsson bildade mittlås, medan den i landslagssammanhang mer rutinerade Ludwig Augustinsson intog vänsterbackspositionen.

Starfelt, med blott fyra framträdanden i Blågult, ingen i en tävlingsmatch, fick chansen bredvid Nilsson då Victor Nilsson Lindelöf och Filip Helander är skadade och Marcus Danielson valt att sluta i landslaget.

Och Janne Andersson blev nog inte särskilt munter över vad som hände i slutskedet av den första halvleken mot Slovenien: ytterligare en skada, på ytterligare en mittback.

Starfelt tog sig för baksida lår och fick lämna planen på bår med ett hårt lindat vänsterlår, möjligen bristning av något slag. Alexander Milosevic ersatte därefter Starfelt på planen. I mittbacksväg fanns i övrigt Hjalmar Ekdal och Edvin Kurtulus på bänken – båda med noll A-landskamper.

– Det är nog stor risk att ”Calle” (Starfelt) inte kan spela (mot Norge på söndag). Bryter man en match på det sättet med en muskelskada är risken stor att han inte kan vara med. Synd för hans del. Jag kan snart inte komma ihåg vilka mittbackar som inte är med, säger förbundskapten Janne Andersson efter matchen.

– Vi får samla ihop det och se vad vi gör.