TT-Sport

Flugstad Østberg tillbaka i Tour de Ski

Av: 

TT

Ingvild Flugstad Østberg är tillbaka till Tour de ski. Arkivbild.
Ingvild Flugstad Østberg är tillbaka till Tour de ski. Arkivbild.

TT-SPORT

Hon stoppades från att tävla efter att inte ha uppnått hälsokraven.

Nu är norska stjärnan och Tour de Ski-segraren Ingvild Flugstad Østberg tillbaka – i just Tour de Ski.

29-åringen, som stoppades från världscuppremiären i november efter att inte ha uppnått förbundets hälsokrav, är uttagen i den norska truppen i Tour de Ski. Efter en totalutvärdering av åkarens hälsa är bedömningen att hon mår tillräckligt bra för att börja tävla igen.

"Resultaten får bli vad de blir. Det viktigaste nu är att känna glädjen, tävla igen och sedan ta det steg för steg", säger Ingvild Flugstad Østberg till norska förbundets sajt.

Damlandslagets tränare Ole Morten Iversen kommenterar beslutet:

"Förberedelserna inför Tour de Ski har inte varit optimala för Ingvild, och vi förväntar oss inte att hon ska prestera på topp. Men vi tror att det kan vara viktigt för henne att få komma i gång med att tävla, för att kunna prestera bättre senare under säsongen".

Varken Flugstad Østberg eller det norska förbundet har gått in närmare på vilken typ av hälsoproblem som skidåkaren haft, men tidigt gick de ut med att det gällde balansen mellan träning, återhämtning och näring – precis som för svenska stjärnan Frida Karlsson, som i nuläget är fortsatt avstängd från att tävla efter att ha uppvisat bristfälliga resultat på en hälsokontroll.

Østberg vann Tour de Ski förra säsongen – precis som landsmannen Johannes Høsflot Klæbo som även han är uttagen i truppen. Andra norska längdstjärnor som Therese Johaug, Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Didrik Tønseth och Emil Iversen är också klara för touren.

Publisert: