Danielson fortsätter träna med Djurgården

Av: TT

Publicerad:
Marcus Danielson tränar med Djurgården medan han inväntar besked om den kinesiska ligan.
Foto: Anders Wiklund/TT
Marcus Danielson tränar med Djurgården medan han inväntar besked om den kinesiska ligan.

Han såldes för en jättesumma. Nu är Marcus Danielson tillbaka i träning med Djurgården efter att coronakrisen pausat hans flytt till kinesiska Dalian.

– Marcus väntar på att kunna ansluta till Kina, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

I februari såldes han till Dalian för en rekordstor summa, det har talats om en prislapp på 50 miljoner. Nu är Marcus Danielson tillbaka i djurgårdsdressen och tränar med sitt tidigare lag på träningsanläggningen intill Kaknästornet. På grund av coronakrisen är den kinesiska ligan pausad och Danielson har tagit sig tillbaka till Stockholm.

– Marcus fick en lite olycklig start på sin proffskarriär, han har haft tuffa månader. Ryktet är att Kina kommer börja sin serie den 26 juni. Marcus har fått tillåtelse från klubben att träna med oss, men väntar på att kunna ansluta till Kina, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Eftersom att den svenska fotbollen fått ett extra transferfönster mellan 31 maj och 13 juni finns möjligheten för Djurgården att låna in Danielson om den kinesiska ligan fortsätter att vara på paus.

– Det har varit rykten om det. Vi är glada att han är här och tränar med oss. Skulle det bli så att Marcus inte kan vara tillgänglig för Dalian under säsongen så är det klart att vi kommer att ställa frågan. Det är en fråga vi inte har ställt än överhuvudtaget.

I övrigt säger Bosse Andersson att Djurgården inte kommer att vara aktiva under transferfönstret.

– Vi kommer inte att värva fotbollsspelare. Självklart skulle vi ha haft en ersättare till allsvenskans bästa fotbollsspelare i Marcus Danielson, men det blir inte alltid som man önskar sig.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN