Stjärnan om galna resan: "Svårt att acceptera"

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-06-03

Dejan Kulusevski under landslagets samling i Malmö.

Efter en lång Premier League-säsong återstod en match för landslagsstjärnan Dejan Kulusevski med klubblaget Tottenham.

En uppvisningsmatch – i Australien.

– Det var jobbigt, men man måste bara acceptera att man inte kan bestämma allt i livet, säger den nyblivne pappan.

Dejan Kulusevski njuter av sommarvärmen hemma i Sverige när landslaget inleder samlingen i Malmö inför träningslandskamperna mot Danmark i Köpenhamn och Serbien på Friends arena i Solna.

Våren har varit extra speciell för 24-åringen och hans sambo. I slutet av april blev paret föräldrar till en dotter.

– Jättekul. Man vill ändå vara där, men när man här vill man göra sitt bästa. Man vet att man missar mycket hemma, säger Kulusevski.

”Lära känna varandra”

Semestern finns runt dörren och den kommer att tillbringas i Stockholm.

– Det blir bara mycket tid med familjen och lära känna vår dotter. Vi ska bara vara hemma och lära känna varandra, säger han med ett leende.

Han kommer från en stark säsong i Premier League, men där Tottenham fick nöja sig med en femteplats och spel i Europa League till hösten.

– Jag känner att jag personligen har tagit otroliga steg, blivit så mycket bättre. Jag är glad och nöjd.

Vad har blivit bättre?

– Allt. Hur jag ser spelet, min fysik, säger han.

Det blev åtta mål och två framspelningar på 36 ligamatcher för Kulusevski, som de två senaste säsongerna har fått Guldbollen, priset som bästa herrspelare i Sverige.

– Jag spelade på alla positioner. Höger ytter, vänster ytter, anfallare, tia, åtta. När jag spelade som bäst var jag riktigt, riktigt bra.

Kulusevski smällde in två bollar i ligaavslutningen mot Sheffield United den 19 maj – tre dagar senare befann han sig i Australien. Där ställdes Tottenham mot landslagskamraten Alexander Isaks Newcastle i en uppvisningsmatch.

– Det var jobbigt, men man måste bara acceptera att man inte kan bestämma allt i livet. Klubben tog beslut att vi måste åka dit och då fick jag göra det bästa av situationen.

”Är jättetufft”

Då hade Kulusevski nästan 50 tävlingsmatcher i benen med Tottenham och landslaget räknat från mitten av augusti 2023.

– Det är jättetufft. Det är svårt att acceptera, men det går inte göra någonting. Det finns vissa andra som bestämmer, säger han om matchen i Melbourne.

Trots det intensiva schemat och en bebis hemma anslöt Kulusevski till landslagets förläger i Stockholmsområdet förra veckan.

– Det är en sista push inför semestern, bara försöka ge allt jag har kvar och sedan koppla av, och göra något annat. Jag var tvungen att träna, man kan inte komma till matcher oförberedd, säger 24-åringen.