Anklagar domaren – fick 41 miljoner visningar

Daniel Kihlström/TT

Publicerad 2024-04-22

Tre uteblivna straffar fick Nottingham Forest att rasa mot VAR-domaren och anklaga honom för att vara supporter till bottenkollegan.

Inlägget på sociala medier har fått över 41 miljoner visningar och Premier League väntas straffa klubben för anklagelserna.

Slutsignalen hade knappt hunnit ljuda efter 0–2-förlusten borta mot Everton på Goodison Park i Liverpool på söndagen förrän Nottingham – där landslagsspelaren Anthony Elanga spelar – gick ut med ett uttalande på X.

Där anklagar klubben VAR-domaren i matchen för att vara Lutonsupporter – ett lag som likt Nottingham kämpar för sin Premier League-existens – och antydde att det var orsaken till att laget inte tilldömdes tre straffar mot Everton.

”Som en supporter på en bar”

”Vårt tålamod har testats vid ett flertal tillfällen”, står det i inlägget som visats mer än 41 miljoner gånger.

Premier League väntas nu straffa Nottingham för tilltaget, rapporterar nyhetsbyrån AP.

– Jag förstår frustrationen, men det jag precis har läst på sociala medier låter som en supporter på en bar. Det är pinsamt från Nottingham Forest, sade tv-experten Jamie Carragher, tidigare landslagsback och Liverpoolspelare, i Sky Sports sändning.

Klubbens grekiska ägare Evangelos Marinakis verkar dock ha som strategi att gå hårt åt domarna denna säsong. Nottingham anställde i februari den tidigare Premier League-domaren Mark Clattenburg som konsult och efter matchen mot Everton kom han med liknande anklagelser i en kolumn i Daily Mail. Clattenburg ifrågasatte varför VAR-domaren inte skickade huvuddomaren till en tv-skärm för bedömning av situationerna.

Avstängd för domarpåhopp

Marinakis har varit i liknande blåsväder tidigare. Han äger även den grekiska storklubben Olympiakos och stängdes våren 2021 av i fem månader från att beträda fotbollsplaner efter verbala påhopp på en domaren.

Nottingham gjorde comeback i Premier League förra säsongen och har i år straffats med fyra avdragna poäng för att ha brutit mot ligans finansiella regler.

Med 26 poäng ligger Nottingham precis ovanför nedflyttningsstrecket – precis nedanför återfinns Luton på 25 poäng.