Anderssons drömträffar sänkte ÅFF

Publicerad:
Uppdaterad:

Åtvidaberg. Toppen gjorde ett besök hos botten.

En lyckad utflykt.

I synnerhet för Christoffer Andersson. Hans drömträffar håller kvar Helsingborg i serieledning.

3-0 (1-0) mot jumbon Åtvidaberg på Kopparvallen bäddar för ett riktigt hett allsvenskt toppmöte och derby mot Malmö FF hemma på Olympia nästa vecka.

Men ska det bli tre poäng även där måste Helsingborg upp några snäpp, till nivåerna i vårens möten hemma mot IFK Göteborg och Elfsborg.

Tabellen säger att det skiljer 14 poäng mellan Helsingborg och Åtvidaberg. Skillnaden ute på planen var inte lika påtaglig så länge det var mållöst.

Men östgötarnas eländiga oförmåga att få in bollen - 540 minuter nu, bara Halmstad (593 minuter 2006) är värre genom tiderna att få vänta på säsongens första mål - är snudd på komisk. Nykomlingen saknar inte förmågan att skapa chanser. Inte alls. Det är smånätt, genomtänkt framåt - men när det kommer till kritan låser det sig.

Totalt.

Eller så är det något i vägen.

Helsingborgs mittback Joel Ekstrand rensade på mållinjen och Haris Radetinac gjorde så gott som allt rätt när Marcus Nilsson snubblade som siste man; chippade bollen förbi Pär Hansson - men träffade naturligtvis stolpen.

Andersson däremot fick rena rama drömträffarna. Först med vänstern på halvvolley från 20 meter i 36:e minuten. Sedan placerade han in 0-2 med högern 46 sekunder in i andra halvlek. Resten var en promenad i parken för Helsingborg.

I slutet rullade Erik Sundin in 0-3.

TT

Publicerad: