Snart spelar Totti sin sista match

Publicerad 2017-05-03

Fotboll. Allt har ett slut.

Till och med Francesco Tottis fenomenala fotbollskarriär. Om han är frisk och kry och Gud tillåter spelar han sin sista match för Roma den 28 maj.

Nyheten bekräftades på en presskonferens tidigare i dag. Francesco Totti slutar efter den här säsongen. Den 40-årige Roma-ikonens sista ligamatch blir mot Genoa hemma på Olympiastadion om några veckor.

– Det finns en överenskommelse med klubben att det här är hans sista år, sedan blir han direktör, säger sportchefen Monchi enligt Football-Italia.

– Francesco är Roma, jag vill vara så nära honom så möjligt. Jag ser fram emot att lära mig bara någon procent av allt han kan, fortsätter Monchi.

Francesco Totti debuterade för AS Roma den 28 mars 1993 och har i 25 säsonger sedan dess varit med om att vinna ligan, den italienska cupen och supercupen.

Han var också med och tog VM-guld med Italien 2006.

Totti kom till klubben som 13-åring 1989 och har varit klubben trogen sedan dess. Det sägs att han upptäcktes av en talangscout när han som tioåring stod och jonglerade med en boll. Han första proffskontrakt skrev han 1992. Ingen annan i den italienska proffsfotbollen har gjort lika många ligamatcher (616) eller mål (250) för samma klubb.

TT