Ovana målskytten hyllades med sång

TT-SPORT

Ishockey. Fyra mål på tre hela SHL-säsonger med Rögle.

Två mål på tre matcher i Linköping.

Defensivt skicklige backen Almen Bibic har fått en drömstart i sin nya klubb - som slog tabelltvåan Djurgården hemma med 6-5 under torsdagen.

"Han gör mål när han vill, han gör mål när han villâ¦".

Den ramsan är Almen Bibic garanterat inte van vid att höra - åtminstone inte riktad mot sig själv.

Med den hyllades den 24-årige backbjässen av sina nya fans efter Linköpings vinst med 6-5 hemma mot Djurgården inför säsongsbästa 7 841 åskådare.

Efter bara fyra mål totalt på tre SHL-säsonger har han nu svarat för två fullträffar på tre matcher i den nya klubben.

– Helt sanslöst, jag är inne i ett rejält flyt för tillfället kan man ju säga, ler Almen. Men supportrarna ska nog inte räkna med att jag är någon poängspelare som fortsätter på det här sättet.

"Mest här för att käka puck"

Den tunge och defensivt skicklige försvararen lägger till:

– Jag är ju mest här för att käka puck i egen zon och hålla motståndarna borta från vår bur. Men det är klart - ett och annat mål är väl inte helt fel heller, säger han med ett skartt. En stor del i förklaringen är att jag har så pass bra medspelare, som gör det enklare.

Efter matchen hyllades Bibic flera minuter av Linköpings klack.

– De är fantastiska, vilken stämning. Det kändes som den slutspelsmatch jag aldrig spelat, men hoppas få göra här. Jag har kommit in jättefort i laget och föreningen.

Almens 3-0, sedan Nick Sörensens 4-0 och 6-2 kunde ha tagit knäcken på Djurgården.

Men gästerna vägrade att ge sig.

Från mitten av den tredje perioden svarade man för tre raka mål av Linus Hultström och dubbla fullträffar av Mikael Ahlén.

Över sex års svit

Till slut gick det ändå som vanligt när lagen möts i Linköping.

Där har Djurgården nämligen inte vunnit sedan oktober 2011 - över sex år sedan alltså.

– Det gör inget att den förlängs vidare, säger Bibic. Vi forecheckade och stressade dem enormt hårt i första perioden. Men så drog vi på oss några onödiga utvisningar, de kunde kämpa sig tillbaka och fick sedan utdelning när de chansade för fullt på slutet. Skönt att vi kunde hålla undan.

LHC-tränaren Dan Tangnes håller den första perioden som lagets bästa hittills den här säsongen.

– Där agerade killarna precis med den attityd och passion jag vill se i alla situationer. Det finns en del att putsa på med tanke på det som hände på slutet. Klart att det blev svettigt när de satte 6-5, men totalt sett gör vi en riktigt bra insats, framhåller han.

– Linköping körde över oss i första perioden, med en otrolig aggressivitet och intensitet. Även om vi visar stor moral som kommer tillbaka är det starten som förstör våra chanser att ta poäng, suckar Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

TT