Skellefteå tog 17:e raka

Publicerad:
Uppdaterad:

Skellefteå. I två perioder spelade Skellefteå mästarhockey.

Sedan kom Frölunda tillbaka och var nära att rädda poäng i SHL-premiären.

– Vi hittade en väg att vinna i alla fall - det är vi nöjda med, sade tvåmålsskytten Joakim Lindström efter 3-2-segern.

Segern mot Frölunda var lagets 17:e i rad sedan förlusten i den första semifinalen i våras mot Linköping.

Imponerande.

Annars började det illa för Skellefteå. När guldbanderollen före matchen skulle hissas upp i taket hakade den upp sig och kom aldrig på plats.

Som förra säsongen

Mästarlagets spel fungerade desto bättre. När pucken släpptes var det mesta sig likt från förra säsongen. Ett hemmalag sprängfyllt av självförtroende och med sprittande ben tryckte tillbaka Frölunda ordentligt.

Efter 3.30 i mittenperioden stod det 3-0 efter två mål av Joakim Lindström i numerärt överläge och ett mål av nyförvärvet på backsidan, Jonas Frögren. Inget tydde på något annat än en säker hemmaseger, men Frölunda gav inte upp.

Efter det att Frölundas Andreas Johnson lyft in 1-3-reduceringen efter 4.47 i slutperioden var allt på väg att rasa för hemmalaget.

Målvakten Henrik Karlsson tvingades utgå på grund av skada efter 8.44 och efter bara sex sekunder tvingades ersättaren Stefan Steen släppa in Alexander Wennbergs 2-3-puck bakom sig.

Frölunda hade chansen

Slutet blev dramatiskt och Frölunda hade flera chanser till kvittering men hemmalaget kunde hålla undan till knapp seger.

– Frölunda blev bättre och vi fick utvisningsproblem. Vi kände flåset i nacken, sade Joakim Lindström, som nu signerat ett nytt femårskontrakt med Skellefteå.

– Jag gillar vad den här klubben står för och den hockey vi spelar. Tror att vi kan slåss om SM-guld varje år och jag vill vara med på den resan.

Det gnistrar av stjärnglans i Skellefteås lag, men kanske blir 19-årige Oskar Sundqvist säsongens stora sensation. Stor, tung och skridskoskicklig stod han för en briljant SHL-premiär. I numerärt underläge kunde norrbottningen flera gånger trycka fast Frölundaspelarna i deras egen zon.

– Jag har framförallt blivit starkare i år, det hjälper. Nu ska jag försöka att ta en ordinarie plats, det är inte världens lättaste i det här laget, sade Sundqvist, som förra säsongen fanns med i laget vid 14 tillfällen.

Nu kan det mycket väl bli 55 matcher.

TT

Publicerad: