TT-Sport

"Boro" spelade bort Liverpool?

TT-SPORT

London. Seger borta mot Real Madrid i veckan.

Liverpool får fortsätta att lägga krutet på Champions league.

För hemma i Premier league-fotbollen har nog tåget gått.

Det började illa med Xabi Alonsos självmål efter en dryg halvtimma och det slutade än värre i och med att Tuncay Sanli prickade in 2-0 i andra halvlek. Liverpools chans att nå ikapp och förbi Manchester United försvann troligen mot Middlesbrough på Riverside Stadium.

"Boro" har vaknat till liv i botten, sprattlade rejält och Liverpool, tröttkört mentalt som fysiskt efter drabbningen på Santiago Bernabeu, var inte i närheten att ta de tre poäng som hade behövts i jakten på Manchester. Nu skiljer det sju poäng och dessutom har United - som spelar ligacupfinal mot Tottenham på söndagen - en match mindre spelad.

Liverpool fick även se sig passerat av Chelsea som tack vare Frank Lampards 2-1 på tilläggstid slog Wigan hemma. Erik Edman satt på bänken hela matchen.

Arsenal är sedan länge borta från toppstriden och nu börjar det blir riktigt oroligt på Emirates Stadium. För varje omgång minskar möjligheten att slå sin in bland de fyra främsta för att garanteras kvalspel i Champions league till hösten.

Ännu en uppvisning i prydlig men ineffektiv fotboll betydde 0-0 hemma mot Fulham. Det var den fjärde 0-0-matchen i rad i ligan. Senast det hände klubben var 1993, under den defensivt lagde managern George Grahams dagar. Närmast ett avgörande mål kom holländaren Robin van Persie vars nick träffade stolpen.

Fredrik Stoor fick spela andra halvlek för Fulham.

Arsenal har fem poäng upp till tabellfyran Aston Villa men skuggas också av Everton som efter 2-0 mot jumbon West Bromwich bara är två poäng bakom.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport