Lennartsson gillar Svanstedts hästar

Publicerad:
Uppdaterad:

Bollnäs. En semestervecka hindrade inte Åke Svanstedt från att dominera V75-tävlingarna i Bollnäs.

Per Lennartsson körde i hans ställe och hade placeringarna 1-2-3-4-6.

Åke Svanstedt tillbringar veckan i travets mecka - Lexington, Kentucky. Per Lennartsson fick åter chansen som inhoppare och gjorde det bra. Han har tidigare vunnit med bland andra Hepburn Broline, Sundbys Gidde, Olganina och Power Nap på V75.

– Vet inte riktigt vad det beror på men jag brukar lyckas bra med Åkes hästar. I och för sig är det kanske inte så svårt eftersom de flesta är väldigt starka och i bra form, men det är i alla fall skoj att få chansen, sade Lennartsson

Svårkörd vinnare

Det började dock inte särskilt bra i V75-1 då Lennartssons uppsittning Power Nap galopperade i starten. Samma öde drabbade Svanstedts andra häst Lamborghini ST som kördes av Daniel Olsson. Men när det var dags för upplopp var det ändå Svanstedts duo som gjorde upp om segern.

– Det var väl inget snack om vilka som var bäst i loppet, men Power Nap är svårkörd och det var nära att det gått åt skogen i början. Men han tappade inte mer än 20-30 meter och vi kunde rätt så enkelt komma fram utvändigt ledaren, sade Lennartsson.

Lamborghini ST gick en stark slutrunda efter galoppen och närmade sig sista biten men Power Nap höll undan med en säker hals.

Det kunde ha blivit ytterligare en seger för Svanstedt & Lennartsson genom Makes People Talk i V75-2. Segern såg klar ut 100 meter före mål men helt plötsligt hittade Örjan Kihlström lyckan invändigt med Daytona Ås som störtdök till knapp seger.

Det var Kihlström 39:e V75-seger i år och han toppar kuskligan tillsammans med Svanstedt.

Berghsäker seger

D.J.Seabrook var en topphäst som fyraåring med seger i Breeders Crown som bästa merit. Efter det har han varit drabbad av skador och inte riktigt växt in i Gulddivisionen. Men spurten i Bollnäsloppet var vass och Robert Bergh var mycket nöjd efter segern till skrälloddset 15,52.

– D.J. hade toppform i våras men fick ingen utdelning, sedan tappade han formen under sommaren men nu är han på god väg tillbaka i form, sade Bergh.

D.J.Seabrook fick en invändig löpning i hårt tempo. Luckan kom perfekt inne på upploppet och sjuåringen avslutade klart bäst på fina 1.12,8/2 140 m auto.

– Har man en häst i form så räcker det bra i Gulddivisionen som inte höll högsta klassen i dag, sade Bergh.

TT

Publicerad: