TT-Sport

Kling besviken VM-åtta

TT-SPORT

Alpint. Godkänt, men inte mer. Kajsa Kling blev missnöjd åtta i VM-super-G:n i Beaver Creek.

– Det var inte ett perfekt åk och har man inte det, då hänger man inte med, säger svenskan.

Guldet gick till Anna Fenninger, Österrike.

Kajsa Kling var fyra i sista super-G:n i världscupen inför VM.

En åttondeplats i VM-backen i Beaver Creek var därför en bra bit under hennes egna förväntningar. Trots att hon inte gjorde några större misstag var hon till slut 1,47 sekunder efter österrikiskan Anna Fenninger.

– Det var inte ett perfekt åk och har man inte det, då hänger man inte med, säger Kling.

– När det är mästerskap, då är alla lite mer på tårna. Då räcker det inte att göra ett okej åk.

Woods firade

I stället blev tätstriden en kamp mellan tre giganter i alpincirkusen.

Hemmafavoriten Lindsey Vonn firade stort när hon kom i mål som etta och på storbildsskärmen syntes pojkvännen Tiger Woods jubla. Men amerikanskan fick till slut nöja sig med bronset, sedan både Fenninger och Tina Maze, Slovenien, passerat henne. Det blev dock knappt. Fenninger vann med tre hundradelar före Maze och tolv före Vonn.

Fenninger, 25, tog därmed en ny stor titel, efter den fantastiska säsongen i fjol då hon tog OS-guldet i super-G, OS-silvret i storslalom och segern i den totala världscupen

Blickar framåt

Kajsa Kling försökte redan kort efter sitt åk att glömma det och blicka framåt mot störtloppet på fredag, en taktik som varit framgångsrik de senaste åren. Åreåkaren har en rad topp tio-placeringar bakom sig de båda senaste säsongerna.

– Ja, man kan inte hålla på och älta. Jag kan älta alla mina resultat resten av mitt liv, men det orkar jag inte, säger hon, och fortsätter:

– Att blicka framåt, att man ser vidare. Klart att man måste analysera det här för att bli bättre av det, men man blir inte bättre av att tänka på det här hur länge som helst.

Förhoppningarna om en VM-framgång finns dessutom kvar i högsta grad. Kling har åtminstone störtloppet kvar i Beaver Creek, kanske även superkombinationen och storslalomen.

– Man lär sig backen mer och mer. Jag är positiv, säger hon.

– Jag tycker att störtloppet har gått bra. Jag har lika mycket chans som alla andra som startar. Jag har två genomåk på mig och så får jag väl kötta på där också.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport