TT-Sport

Myhrer in i lagtävlingen

TT-SPORT

Alpint. André Myhrer har knappt kunnat träna de senaste veckorna. Men slalomspecialisten är på benen igen, redo för att börja VM med en lagmedalj.

– Medalj är alltid en medalj, klart att det skulle höja självförtroendet, säger han.

Sjukdomen, med influensasymptom, slog till redan i samband med sista världscuptävlingen. De första dagarna efter ankomsten till Colorado blev det därför sängliggande i stället för skidåkning för André Myhrer.

Det var en illa tajmad sjukdom för svensken, som har en åttonde- och en niondeplats som bäst den här säsongen.

Nu väntar en trestegsraket för 32-åringen. Först lagtävlingen i morgon, sedan storslalom på fredag och så huvudnumret, slalomen, på söndag.

– Jag tycker att det är bättre. Jag var nere i Denver lite, jag tror att det var ganska smart att gå ner på lite högre höjd. Det blir ganska intensivt nu, resten av VM, säger han.

– Jag ser fram emot lagtävlingen. Jag vill gärna vara med och fajtas där och tror att jag har något att bidra med. Dessutom har vi ett väldigt starkt lag.

Hansdotter petad

Det svenska laget är till tre fjärdedelar (André Myhrer, Mattias Hargin, Maria Pietilä Holmner) det samma som tog VM-silver i Schladming 2013. Undantaget är Frida Hansdotter, som ställs utanför laget till förmån för Anna Swenn-Larsson.

– Vi bedömde att Maria och Anna är snabbare i parallell, säger damchefen Fredrik Steinwall.

– Frida ville jättegärna köra, men vi tränare gjorde den bedömningen.

Sara Hector och Markus Larsson är reserver i lagtruppen.

Tre raka

Sverige har tagit tre raka VM-medaljer i den alpina lagtävlingen. Före Schladming blev det brons i Garmisch-Partenkirchen 2011 och silver i Åre 2007.

Lagtävlingen, som avgörs i Vail, är uppbyggd som en parallellstorslalom. Nytt för den här gången är att banan innehåller flera mindre hopp.

– Det borde passa oss ganska bra, säger Maria Pietilä Holmner, och nämner tre punkter som hon tror skulle kunna ligga bakom det starka svenska lagfacitet.

– Vi har tradition av att åka väldigt mycket parallell, vi har bra skidåkare och vi har bra lagkänsla.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport