Grönborg väljer bort CHL-spelare

TT-SPORT

Ishockey. Karjalaturneringen gav tre raka förluster efter en vecka i kaos.

Den här gången har Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg tänkt om och tar bara med två Champions League-spelare i truppen till Channel One Cup.

Till Karjalaturneringen i november hade Grönborg sex CHL-spelare i landslagstruppen. Det innebar att hans landslag inte fick träna i hop förrän inför den andra matchen - på den femte dagen av landslagssamlingen.

Till turneringen i Moskva har Grönborg bara plockat ut två CHL-spelare. Det är forwarden Robert Rosén, Växjö, och backen David Rundblad, ZSC Lions. De två lagen möts då alla kvartsfinalretur i Champions Hockey League spelas, nästa tisdag i Växjö.

SHL-suveränen Frölunda och Linköping, de två andra svenska CHL-lagen, har inte någon spelare i truppen.

– Vårt jobb som ledare är att se till att de här grabbarna har förutsättningarna att lyckas på bästa sätt. Där lyckades vi inte förra gången, sade Grönborg sedan han presenterat laget.

I truppen finns fyra spelare som gör landslagsdebut: Sebastian Aho, Skellefteå, Andreas Borgman, HV71, Fredrik Händemark, Malmö, och Oskar Lindblom, Brynäs.

Bara fem från Karjalalaget är kvar.

– Vi vill testa spela, det är största anledningen. Det var flera spelare i den här truppen som inte kunde vara med förra gången på grund av sjukdomar och skador, sade Grönborg.

Tre Kronor samlas i Stockholm på måndag och spelar sin första match i Moskva, mot Ryssland, nästa torsdag.

TT