Sand laddar för ny show i Göteborg

TT-SPORT

Handboll. I den tredje matchen kom de äntligen fram, de svenska kontringarna.

Kantstjärnan Loui Sand hade stor del i Sveriges upphämtning mot Serbien i handbolls-EM.

– Vi hade pratat om det jättemycket innan, att vi ska trycka och trycka och trycka, säger hon.

Under de första minuterna i båda halvlekarna var det i stort sett Sand mot Serbien. Vänstersexan satte tre mål i matchinledningen, och såg till att hålla Sverige kvar i matchen med fyra raka mål i starten av den andra halvleken.

– Jag fick mycket bollar att jobba med, och tjejerna fick spela fram mig, säger hon.

"Ett gäng krigare"

Sverige låg ett tag under med sex mål, men lyckades hämta upp underläget. Det blev till slut oavgjort, 30-30, mot Serbien i den sista gruppspelsmatchen, vilket innebär att både Sverige och Serbien får med sig tre poäng var till mellanrundan i Göteborg.

– Nu går vi in som gruppledare så det är en vunnen poäng, säger Sand, som förklarar upphämtningen med mental styrka.

– Vi har utvecklats som lag och kan tänka större. Vi är ett gäng krigare, och det är kul.

För två år sedan, när Sverige tog EM-brons, var de snabba kontringarna en stor del av Sveriges framgång. Men trots bra försvarsspel har de hittills under hemma-EM lyst med sin frånvaro.

– Vi hade pratat om det jättemycket innan, att vi ska trycka och trycka och trycka. Det är goa och härliga mål. Det går snabbt och så hänger de lite med huvudet. Jag är stolt över oss i dag, säger Sand.

Blivit mer stabil

Tidigare i landslaget har den spänstiga Sävehofspelaren hyllats när hon satt sina lägen, men också fått utstå kritik när hon missat till synes givna lägen.

– Det är det jag har utvecklat den här säsongen, att ha full fokus och vara noggrann i mina avslut. Det är jag glad över och jättestolt. Jag behöver inte göra åtta mål, det är inte det jag är ute efter utan jag ska vara en stabil spelare. Jag tycker att jag har blivit en större spelare och tar mer ansvar.

– Nu fokuserar vi fullt på nästa match i Göteborg, så ska vi samla kraft för att göra show där ute på planen i Scandinavium.

TT