"Göteborg vet du, vilken jävla stad"

TT-SPORT

Handboll. Sverige åker mot mellanrundan i handbolls-EM med tre poäng.

För många i landslaget blir det att komma hem.

– Det ska bli fantastiskt. Jag har inte ens varit inne i stan i Stockholm för jag väntar på att komma hem, säger Isabelle Gulldén.

I många år har Sävehof, från Partille utanför Göteborg, varit en dominerande faktor i svensk handboll. Det syns även i dagens upplaga - tio av 16 har representerat klubben någon gång i karriären.

Så för många blir fredagens tågresa från Stockholm till Göteborg också ett återtåg. Och för sex av dem som bor där nu bokstavligt talat att åka hem.

– Det ska bli gött. Mina skor gick sönder nu också, så jag måste hem och hämta nya, säger Jamina Roberts.

Hoppas på publiken

Loui Sand håller med:

– Göteborg vet du, vilken jävla stad.

Isabelle Gulldén inledde karriären i Sävehof och flyttade till Danmark 2011. Nu hoppas hon på publiken i sin tidigare hemstad.

– Jag hoppas att det blir som det har varit i Stockholm, att vi får den hjälpen. Det är Scandinavium, den är stor och det är inte säkert att vi kommer fylla den. Men hoppas att man på något sätt känner stödet och allt sånt, för det gör mycket, säger hon, och menar att stödet hade en del i att Sverige lyckades hämta upp ett sexmålsunderläge och till slut ta en poäng mot Serbien.

– Publiken är fantastisk och jag tror att det hjälper lite med domarna och så. Jag hoppas verkligen att de kommer.

Vill bara vinna

I nästa runda ställs Sverige mot först Nederländerna, med tidigare svenska förbundskaptenen Helle Thomsen vid rodret, Frankrike och Tyskland som alla kommer med två poäng.

Sverige och Serbien står på tre. De två bästa lagen i gruppen i mellanrundan går sedan till semifinal.

– Det känns gött. Vi har ju testat på allt här nu; vinna, förlora och spela lika. Så vi får hoppas att vi vinner bara i nästa grupp, säger Jamina Roberts.

TT