Näslund: "Tankarna snurrar"

TT-SPORT

Skicross. Sandra Näslund såg landslagskollegan och vännen Anna Holmlund krascha på träning.

Dagen därpå stod Näslund på startlinjen.

– Tankarna snurrar, säger 20-åringen.

Dagen efter Anna Holmlunds otäcka krasch valde merparten av det svenska skicrosslandslaget att ställa upp i världscupkvalet i Innichen.

Men tankarna fanns hela tiden på Holmlund, som ligger nedsövd och vårdas på sjukhus i Bolzano efter att ha ådragit sig blödningar i hjärnan.

– Det är skakat, såklart. Det var en hemsk händelse och det är lite si och så, säger Sandra Näslund lågmält på telefon.

Hon var i backen under träningsåket och blev vittne till när Holmlund slog huvudet i backen och blev medvetslös.

– Jag åkte precis bakom, så jag såg halva kraschen. Som jag såg det lyckades hon inte riktigt med en dämpning, så hon landade lite på snedden med skidorna och sedan dunkade hon i med huvudet. Man såg att det var illa, säger Näslund.

TT: Hur gick tankarna kring att tävla i dag?

– Jag kände att vi inte kunde göra så mycket för henne just nu. Jag tycker att det gick ganska bra att fokusera när man väl tävlade, men det är klart att tankarna snurrar och att man tänker mycket på det.

Näslund berättar att landslagsåkarna försöker hålla ihop och stötta varandra, samtidigt som man håller tummarna för att det ska komma positiva rapporter från sjukhuset i Bolzano.

Under onsdagen väntar nya tävlingar i Innichen, då finalerna avgörs. Sandra Näslund står på startlinjen då också, liksom Viktor Andersson och Michael Forslund.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM