Nordqvist sjuk med en vecka till US Open

Av:  Lasse Mannheimer/TT

Anna Nordqvist. Arkivbild.
Anna Nordqvist. Arkivbild.

Med en vecka kvar till årets andra major har Anna Nordqvist stött på hinder.

Den svenska golfstjärnan är sjuk, och drar sig ur helgens stjärnspäckade matchspelstävling på LPGA-touren.

Veckans turnering på Shadow Creek-banan i Las Vegas är den enda stora matchspelstävlingen på damernas LPGA-tour. Men det stjärnfyllda startfältet blir ett toppnamn fattigare efter att svenska Anna Nordqvist tackat nej.

34-åringen, som vunnit tre majors under karriären, började känna sig krasslig under tisdagen och har därför dragit sig ur, trots att hon testats negativt för covid-19.

”Det är hjärtskärande att behöva dra sig ur LPGA Match Play – särskilt eftersom det är en av mina favoritveckor på året, jag älskar matchspel”, skriver Anna Nordqvist på Instagram.

”Jag testades negativt för covid, men eftersom jag kände av flera av symptomen tog jag det säkra före det osäkra och bestämde mig för att det rätta vore att dra sig ur. Det är blott den andra gången i min karriär som jag drar mig ur en turnering”.

Tävlingen i Las Vegas är upplagd i ett gruppspelsformat, där de 64 spelarna delas in i 16 grupper med fyra spelare i varje. Alla möter alla och endast gruppsegrarna går vidare till helgens slutspelsrunda.

Efter Nordqvist återbud är Madelene Sagström enda svenska i turneringen.

För Anna Nordqvist gäller det nu att inte bli alltför krasslig. Nästa vecka är det dags för årets andra major: US Open.

Publisert: