Djurgården krossade skadeskjutet MFF: "Jackpot"

Av:  Fredrik Andersson/TT

Djurgårdens Hjalmar Ekdal jublar efter segern i måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena.
Djurgårdens Hjalmar Ekdal jublar efter segern i måndagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Djurgården och Malmö FF på Tele2 Arena.

Ett skadeskjutet Malmö FF blev nollat – och överkört – borta mot ett väldigt intensivt Djurgården.

Slutresultatet: 4–0.

– En magisk kväll, säger 2–0-målskytten Hjalmar Ekdal.

Det tog bara en kvart innan MFF:s Matej Chalus nickade in 1–0 i egen bur.

Ytterligare en kvart senare small det återigen bakom Ismael Diawara i bortamålet.

Djurgården slog en snabb frispark innan bollen till slut hamnade vid Magnus Erikssons fötter utanför straffområdet. Eriksson lyfte in bollen i boxen till Hjalmar Ekdal som sög ner den på bröstet innan han dunkade in kulan i nät.

– Lite Inzaghi, jag ser att Mange (Magnus Eriksson) får bollen med sin vänsterfot och då vet man att det blir bra leverans. Jag försöker finna mig på bortre, leveransen är helt perfekt. Jag har tid att ta emot den och drar in den på volley direkt. Det blir jackpot, säger Ekdal och konstaterar:

– En magisk kväll, det kunde inte gått bättre. Allt sitter på plats i dag.

”Väldigt bra mot Malmö”

TT: Vågade du på förhand tro på 4–0 mot MFF?

– På förhand går vi in med tron att vinna matchen, vi är väldigt bra hemma mot Malmö. Jag tror alla i laget ändå trodde och tänkte att vi absolut kunde vinna matchen om vi kommer upp i den nivå vi vet att vi gör på hemmaplan. 4–0 kanske är ett kraftigt resultat, men vinst trodde nog alla på.

För det blev ju det, 4–0 till slut.

Malmö FF:s trupp var rejält sargad inför avspark, med namn som Oscar Lewicki, Søren Rieks, Johan Dahlin, Niklas Moisander, Adi Nalic och Anders Christiansen på skadelistan.

Dessutom var Veljko Birmancevic och Lasse Nielsen sjuka, medan Isaac Kiese Thelin, Ola Toivonen och Jo Inge Berget inledde på bänken.

Men Djurgården visade ingen som helst pardon.

20 minuter in på andra skyfflade Isak Hien in 3–0 på en hörnretur och bara minuter senare bombarderade nyss inbytte Joel Asoro in matchens sista: 4–0.

Efterlängtad urladdning

Det kunde ha blivit mer än så.

– I dag stämplar vi in allihopa och gör jobbet och då är vi så här bra – och vi har bud på mer än fyra, säger lagkapten Magnus Eriksson och fortsätter:

– Vi har väntat på den här urladdningen, det känns som vi fick den i dag. Det är bra på så många fronter, över hela banan. Jag är jävligt stolt över grabbarna, vi går i bräschen och kör i dag.

Eriksson avslutar:

– Sådana här kvällar är magiska, det är de här kvällarna man lever för. Atmosfären i luften, det bubblar. Det är det här man brinner för. Under de mörka veckorna i december och januari och när det är långt till seriestart... det är de här kvällarna man ser fram emot då.

I och med segern tog sig Djurgården förbi MFF och upp på fjärde plats i tabellen. Båda lagen står på 15 inspelade poäng efter nio spelade omgångar. Upp till AIK i topp saknas fyra poäng.

Publisert: