Anders Svensson höll fokus i segern

Borås. Anders Svensson har blivit pappa för andra gången.

Svårt att fokusera på match dagen efter?

– När jag väl är ute på plan så är det inga problem. Det är väl att jag inte har sovit så bra, säger han efter Elfsborgs 1-0-seger över Helsingborg.

På onsdagen fick Anders Svensson, 37, och hans fru Emma en liten dotter och blev föräldrar för andra gången. Mot Helsingborg på skärtorsdagen visade den allsvenska spelaren inga större trötthetstecken efter sitt omtumlande dygn.

– Över så kort tid är det inga problem. Det hade varit värre om det hade varit flera sådana här nätter, säger han.

– Det ska bli mysigt att åka hem till dem nu.

I regnovädret var mötet svårspelat. Abdul Khalili var närmast i inledningen att ge sitt Helsingborg ledningen med ett skott i stolpen i den 10:e minuten. Elfsborg tog över matchen mer och mer. I den 44:e minuten fick hemmalaget utdelning. Efter en misslyckad Helsingborgsrensning i eget straffområde hamnade bollen hos lagkaptenen och ytterbacken Johan Larsson, 23, som tog ner den på bröstet och slog in 1-0. Hans andra mål för säsongen. Precis bredvid stod en lätt förvirrad Anders Svensson.

– Ja, jag springer där. Jag önskar att Johan skulle säga någonting, men han vill inte öppna munnen. Men i och med att jag har så bra split vision såg jag att han kom och var rättvänd så det var bara att släppa den till honom. Jag hade ju satt den i krysset i och för sig, men det var okej. Den gick in, säger han skämtsamt.

Regnet höll i sig och de gulsvarta fortsatte att dominera och lyckades ta sig fram framförallt längs kanterna.

– Det var svårt, det blåste ju väldigt. Blåst är ju kanske det värsta när man ska spela fotboll. Sen har det ju regnat en del vilket gjorde att det var en del felpass och lite hafsigt spel emellanåt, men vi krigar på i 90 minuter, säger Anders Svensson.

Segern var Elfsborgs andra och laget går därmed upp på sju poäng.

– Det var skönt. Nu får man säga att det är en helt okej start med två segrar och en oavgjord, säger Anders Svensson.

Högt siktande Helsingborg har samlat ihop fyra poäng på fyra omgångar hittills.

TT

Publisert: