TT-Sport

Sundh sänkte sitt gamla lag

TT-SPORT

Linköping. Oscar Sundh var nära att bli hjälte mot sin förra klubb.

I stället ordnade nye kedjekamraten Eric Himelfarb bonuspoängen mot Luleå.

– Ofattbart att Luleå släppte honom, ler Himelfarb efter Linköpings 3-2.

Bara en minut och 57 sekunder före slutsignalen styrde Oscar Sundh in pucken - ett mål som kunde ha sänkt laget han tillhörde ända fram till i torsdags.

Men den sagan var lite för bra för att vara sann. Även om den 27-årige anfallaren säkert gärna hade orsakat en förlust för klubben han inte fått spela i sedan den 8 oktober.

– Jag hade lite på känn att det skulle dömas bort när de gjorde videogranskningen, tyvärr var min klubba lite för hög. Men det ordnade ju sig ändå till slut, vi fick i alla fall två poäng, säger Sundh.

Hjälte blev i stället Eric Himelfarb, Sundhs kedjekamrat i debutmatchen med sitt nya lag.

Kanadensaren missade slutspelet i våras på grund av en allvarlig knäskada och kom tillbaka först när höstsäsongen inletts.

Efter 17 matcher hade han bara producerat en enda assist. Något anfallaren givetvis varit väldigt missnöjd med.

– Det absolut värsta jag upplevt i karriären och har varit tuffare än jag trodde att komma tillbaka. Men nu börjar det kännas bättre i alla fall, säger Himelfarb.

Inte minst efter den läckra fullträffen som betydde att Linköping fullbordade sin vändning från 0-2 och vann med 3-2.

– Enormt viktigt för laget eftersom vi fått stryk fem raka förluster, det hade varit väldigt jobbigt med en sjätte. Med tanke på hur det sett ut på sistone visade vi riktigt bra karaktär genom att inte ge upp mot ett så försvarsstarkt lag och kunna vända, framhåller Eric Himelfarb.

Att äntligen spräcka nollan framåt för egen del betydde också mycket.

– Skönt för mitt självförtroende, hoppas att det lossnar nu. Jag har verkligen kämpat för att hitta formen igen och vi behöver fler som producerar i offensiven. Förstalinan ska inte behöva göra allt.

Himelfarb är förvånad över att Luleå släppte Oscar Sundh.

– Han är stark, jobbar hårt och har en bra skridskoåkning. Jag är glad över att han kom till oss i stället och det kändes bra direkt att spela ihop med honom, säger han.

Sundh svarade för en assist till 2-2 och var högst delaktig till vinsten direkt. Detta trots att han bara tränat en gång med LHC.

– Klart att det var märkligt att möta mitt gamla gäng direkt, men så kan det vara i den här branschen. De nya grabbarna är också toppen, flera av dem känner jag sedan länge och Johannes Salmonsson är en barndomskompis, säger Oscar.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport