TT-Sport

Jönsson och Östberg till Chicago

TT-SPORT

Stockholm. Frida Östberg och Caroline Jönsson är klara för Chicago i den nystartade USA-ligan.

För målvakten Jönsson betyder det också att hon stänger dörren till landslagspel och EM i Finland.

– Jag har varit med i många mästerskap och samtidigt vill jag ta den här utmaningen, säger hon till TT.

Ryktena om Östbergs och Jönssons övergång till Chicago har cirkulerat en längre tid. På tisdagen blev det definitivt klart. Östberg, före detta landslagsback och 2008 års vinnare av utmärkelsen Diamantbollen, valde egentligen att lägga av med fotbollen förra året. Nu tar hon upp karriären igen. Caroline Jönsson å andra sidan väljer att skjuta på sina studier på psykologlinjen för spel i USA.

– Det känns jätteskönt att det verkligen är klart. Det har som sagt varit på gång länge, men innan alla bitar är på plats har man inte kunnat ta ut något i förskott. Jag har känt att jag har spelat i landslaget och allsvenskan i otroligt många år och är redo för en ny utmaning nu, säger Jönsson.

– Jag är också nyfiken av min natur och det här är en speciell situation. Ingen känner varandra sedan tidigare i laget och nu får man chansen att lära sig språket.

Jönssons ja till Chicago betyder också nej till landslaget som i höst spelar EM-slutspel i Finland. Den före detta Malmö-spelaren har efter skadeproblem stått i skuggan av Hedvig Lindahl och fanns till exempel inte med i OS-truppen.

Med största sannolikhet har hon nu också gjort sitt i landslaget.

– Jag fick fatta ett beslut, EM eller USA. Ska jag spela där så fick jag välja bort landslaget eftersom slutspelet är precis i anslutning till att EM-förberedelserna drar i gång.

TT: Blir du rik på det nya kontraktet?

– Hehe. Jag blir väldigt rik på erfarenheter och får nya vänner. Ekonomiskt ligger det inom ramarna för vad man tjänar inom ligan.

Därmed blir det tre svenskor i den nya ligan. Förutom Jönsson och Östberg har även Johanna Frisk gjort klart med spel i Los Angeles.

Säsongen inleds den 29 mars med Los Angeles mot Washington. Chicago spelar sin första match den 5 april när man möter S:t Louis på bortaplan.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport