Rohdins nyfunna form bakom seger

TT-SPORT

Ishockey. Senast bröt han en lång måltorka, men förgäves då laget förlorade.

Två dagar senare gjorde Karlskronas Joachim Rohdin åter mål och den här gången blev det seger.

– Serien är tajt så varje poäng är viktig, säger matchens lirare efter 3-1 hemma mot Djurgården.

Just nu, drygt halvvägs in i serien, visar SHL-tabellen att Djurgården är ett av de fyra lag Karlskrona i första hand ska fortsätta ha bakom sig om lagets målsättning om en topp 10-placering ska bli verklighet. Onsdagskvällens möte lagen emellan kändes därför viktigt då det är stor skillnad på 17 respektive 11 poängs avstånd.

Karlskrona inledde bäst och oroade Djurgårdens målvakt Adam Reideborn vid några tillfällen. Men stockholmarna jobbade sig så väl in i matchen att man till slut vann den första periodens skottstatistik, men utdelningen uteblev för båda lagen. Karlskrona inledde även den andra perioden starkt och den här gången satte det omgående avtryck på resultattavlan då forwarden Joachim Rohdin, som gjorde fyra mål under säsongens inledande matcher men sedan hamnade i en nästan tre månader lång måltorka, stod för sitt andra mål på tre dagar.

– Skönt att det lossnat. Det har funkat bra för min del nu efter jul, jag har haft bra fart, säger Rohdin till TT.

Kortvarig glädje

Djurgården kvitterade via mål av Daniel Brodin. Men glädjen varade inte länge då Karlskrona snabbt tog tag i taktpinnen igen och återtog ledningen. Joachim Rohdin var inblandad även i ledningsmål nummer två då han assisterade målskytten Emil Larsson.

Den tredje perioden bjöd på kvitteringsjakt från Djurgårdens sida men även på två gyllene målchanser för Joachim Rohdin.

– Jag borde ha satt något mål till där.

Minst insläppta mål

Karlskrona har alltjämt släppt in minst antal mål av samtliga lag, i en något haltande tabell, och det gör att laget fortsatt kämpar om de finare placeringarna. Daniel Brodins mål blev Djurgårdens enda den här kvällen.

– Vi ville få ner deras fart, det är så vi spelar. Vi spelade ett bra försvarsspel i dag och de fick inte de riktigt heta målchanserna, säger Karlskronas tränare Per Hånberg.

– Vi håller oss till vår matchplan och det är kul att det bär. Sedan får vi summera efter säsongen, säger Joachim Rohdin.

Emil Lundberg fastställde slutresultatet 3-1.

Djurgården får börja med att se upp för lagen under kvalstrecket innan laget kan sikta uppåt.

TT