Rosvall: "Ska dansa hela natten"

TT-SPORT

Simning. Sarah Sjöström hade redan visat formen.

Då svarade hennes svenska lagkamrater med det bästa de hade.

– Jag ska dansa hela natten, säger 17-åriga Hanna Rosvall efter EM-guldet i medleylagkappen.

Royal Arena kokade när Michelle Coleman kom in på den sista längden i medleylagkappen över 4x50 meter vid kortbane-EM i Köpenhamn. När hon satte näven i kaklet kunde Coleman blicka upp mot resultattavlan och läsa: 1) Sverige, 2) Danmark och 3) Frankrike.

– Jag är i chock - fortfarande, säger Michelle Coleman, som simmade frisimsträckan.

Sandmark: "Nu ryser jag"

Lika omtumlad var 17-åriga Hanna Rosvall. Precis som i försöken fick Ängelholmssimmaren, som gjorde sitt andra seniormästerskap, förtroendet att starta för Sverige på ryggsimmet.

– Jag blev så glad för det är nästan det enda jag har tänkt på. För jag skulle så gärna vilja simma i ett lag och jag kommer från en så liten klubb där vi aldrig simmar i lag. Det är riktigt stort faktiskt. Ingen är nog gladare än jag - nu ska jag dansa hela natten, säger Rosvall.

Bröstsimmaren Sophie Hansson, 19, hade redan tagit en individuell medalj på EM (brons på 50 meter bröstsim).

– Fantastiskt. Det är helt klart det bästa mästerskapet jag någonsin gjort. Och att få avsluta här på topp med tjejerna och få gå upp och höra svenska nationalsången - jag kommer att njuta hela kvällen, säger Hansson.

Förbundskaptenen Ulrika Sandmark hade fortfarande gåshud när hon mötte pressen. Sandmark fick tillbaka fina minnen från VM i Kazan när Sverige överraskande tog silver i 4x100 meter medley.

– Nu ryser jag. För det är precis samma vibb. När de går in och gör någonting man inte trodde, säger Sandmark.

Sjöström hade en guldkänsla

Sara Junevik var med och förde Sverige till final under försökspasset. På kvällen tog simdrottningen Sarah Sjöström över fjärilsimsträckan efter att ha tagit två individuella EM-guld (100 meter fjäril och 50 meter fritt). Sjöström hade en guldkänsla inför lagkappen.

– Jag hade det på känn, men ville inte säga till de andra. Om alla simmar sina bästa tider borde vi vinna. Superkul att alla gör det sista dagen och det gjorde vi vid VM i Kazan också. Det finns ingen härligare känsla än att avsluta på topp, säger Sjöström, som precis som Coleman även var med i frisimslaget som tog silver i fredags.

Rosvall, Hansson och Coleman sänkte sina tider från försöket med runt en halv sekund vardera. Och sedan simmade Sjöström på 24,27 med flygande start. I jämförelse vann nederländskan Ranomi Kromowidjojo finalen på 50 meter fjäril på tiden 24,78. En final Sjöström bommade.

Köpenhamn, TT:s utsände