Dagens namn: Simon, Simone

En seger räckte - Sverige till Paralympics

Publicerad 2017-10-14

Parasport. Det blev bara en seger för Sveriges paraishockeylandslag i Paralympics-kvalet i Östersund. Men den räckte hela vägen till Pyeongchang.

4-1-segern mot Tyskland i den avslutande matchen på lördagen var nämligen precis vad som krävdes för att kälkhockeyherrarna skulle ta den tredje och sista platsen till Paralympics nästa år.

Inför den sista perioden var det helt jämnt, 1-1, och Sverige behövde en seger under ordinarie tid för att snuva Tyskland på platsen. Et par dramatiska minuter i början av perioden avgjorde till Sveriges fördel. Först fick Tyskland ett friläge som Ulf Nilsson gjorde en avancerad räddning på. Kort därefter satte Niklas Ingvarsson 2-1 för Sverige - ett högt, välplacerat skott i numerärt överläge.

Tyskland försökte få till en kvittering, men i stället satte Per Kasperi två mål i slutminuten, ett i öppet mål, för att säkra Sveriges Paralympics-plats.