TT-Sport

Örebro krossade HV71

TT-SPORT

Ishockey. Mörkret fortsätter för HV71. Mot Örebro åkte Jönköpingslaget på sin tredje förlust den här veckan och den största på hela säsongen - 9-2.

– En av de värsta matcherna överhuvudtaget, sade HV:s tränare Andreas Johansson.

Det har varit en blytung vecka för HV71. En 0-5-förlust mot Frölunda i måndags följdes upp med en 1-4-torsk mot samma lag i tisdags. Och nu närmast förnedrande 2-9 mot Örebro.

– Det är svårt, det är mycket känslor nu så klart. Jag är besviken, vet inte vad jag ska säga. Det blir bara löjligt, säger Andreas Johansson till C More.

Många utvisningar

Tre av målen släppte HV in i numerärt underläge, och precis som i matcherna mot Frölunda hade HV-spelarna svårt att hålla sig på isen. Totalt drog laget på sig 18 utvisningsminuter, mot Örebros sex.

– Det är bara vårt eget fel. Varenda utvisning vi tar är otroligt onödig. Det är hakningar och sådant som det inte finns anledning för oss att hålla på med. Men när det går fel går det mesta fel, sade Andreas Johansson.

– Det är inte någon mening tycka synd om sig själv. Det är bara att ta det som en man och gå vidare.

För HV71 väntar här näst ett Smålandsderby mot Växjö på lördag.

Glatt hos Örebro

Om det var deppigt i HV-lägret så var tongångarna desto muntrare hos hemmalaget. Örebro tog i och med trepoängaren ett skutt i tabellen - bland annat förbi HV71 - upp till fjärde plats.

Det var backen Tomas Skogs som inledde målskyttet fem minuter in i den första perioden, och sedan ramlade puck efter puck efter puck in.

Mikko Lehtonen satte 2-0 och blev sedan tvåmålsskytt efter att han även gjort 8-2. Även Derek Ryan noterades för två mål, och nyförvärvet Petr Zamrosky presenterade sig för den 5 114 man stora hemmapubliken genom att stänka in 5-1 i vänstra krysset.

– Det är en fantastisk atmosfär här, jag gillar det verkligen, sade Zamrosky till C More.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport