TT-Sport

Lindell Vikarby hämmad av ryggen

TT-SPORT

Alpint. Ett OS som inte blev som planerat, en säsong som hämmats av en ond rygg. För Jessica Lindell Vikarby blir VM chansen att ta revansch - i backen där hennes första seger kom.

– Backen är ganska lätt, så det är bara att bomba på, säger hon.

En diskbuktning i ryggen har stört Jessica Lindell Vikarby hela säsongen. Och ännu längre än så, egentligen. Till slut har smärtorna dock lossnat och träningsåken inför VM-storslalomen har gått över förväntan de senaste dagarna.

– Det är en gammal skada som eskalerat så att jag inte kunnat hantera det. Så att jag inte alltid kunnat åka skidor när jag vill. Smärtan slår ut muskulaturen, så jag har inte kunnat göra den fysiska aktivitet eller åka skidor med den kraft jag vill, säger hon.

– Det har varit ganska kämpigt och struligt på slutet. Men nu har jag kunnat trycka på max. Då är det kul att åka och jag börjar få upp lite tempo.

Vann senast

Det har bara körts fyra storslalomtävlingar i världscupen hittills i vinter. Lindell Vikarby har resultatraden 11-27-7-22. Inte direkt det som var planen efter den fina fjolårssäongen. Mästerskapet i fjol, OS i Sotji, gick inte heller riktigt som planerat. Lindell Vikarby var en av guldkandidaterna, men fick till slut nöja sig med sjundeplatsen.

Som tur är passar både backen och snön i Beaver Creek perfekt. Dessutom var det just här som hon tog sin första storslalomseger hösten 2013.

– Ja, det gick ju onekligen ganska bra sist. Det var mycket positiva känslor när jag kom tillbaka hit.

Gillar aggressiv snö

Många européer reagerar på den annorlunda nordamerikanska snön, som ofta är lite "greppigare", det vill säga att skidorna nyper fast lättare.

Jessica Lindell Vikarby hade dock gärna haft liknande snö i fler tävlingar.

– Det är skönt, det hjälper till lite extra i åkningen att snön är aggressiv. Man får lite extra hjälp in i svängen och det är ofta i början av svängen som jag kan vara lite avvaktande, säger hon.

– Jag har en väldig revanschlust. Jag hoppas att jag kan göra något väldigt bra här.

TT:s utsände

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport