TT-Sport

Drömdebut för Hossa

TT-SPORT

Ishockey. Mål i första bytet - och assist till segermålet.

Slovakiske forwardsstjärnan Marcel Hossa gjorde en drömdebut när Modo besegrade Djurgården på bortaplan med 2-1.

– Fortsätter han så här kommer han att bli väldigt viktig för oss, myste tränaren Per-Erik Johnsson.

Efter en säsong fylld av motgångar och förluster är det meriterade nyförvärvet sista hoppet för Modo.

Hossa, 33, spelade i OS i fjol, har tagit VM-silver, gjort drygt 200 NHL-matcher och sju KHL-säsonger.

Så sent som förra säsongen sköt han 22 mål för Dinamo Riga, men har haft det trögt i år och fick sparken därifrån. Han spelade i Mora under NHL-lockouten 2004/05 tillsammans med storebror och Chicagostjärnan Marian.

Nu ska Hossa junior frälsa Modo. Det började också på bästa sätt. Hossa gjorde mål i sitt första byte sedan han först lurat Djurgårdsbacken Linus Arnesson som drattade på ändan och därefter skjutit pucken mellan benskydden på förre lagkamraten i Riga, Djurgårdsmålvakten Mikael Tellqvist.

Bakom ryggen

Sedan en passning bakom ryggen till backen Emil Djuse som tog köksvägen och slog in sin egen retur bakom Tellqvist.

– Han kommer till oss och har 1+1, det är precis vad vi behöver. Han kommer dessutom att bli bättre och bättre ju längre han är här, sade Per-Erik Johnsson.

Tre poäng för Modo var ett måste i omstarten och Hossas succéentré ger plötsligt hopp. Kanske kan till och med Modo slippa kval. Nu skiljer åtta poäng för jumbon upp till kvalstrecket.

– Jag finner ingen anledning att spekulera om det, torsdag (nästa match hemma mot Växjö) är det enda som gäller. Vi gör allt för att förbereda oss för framtiden, men vad det blir (kval eller slutspel) det får vi se då, sade Modotränaren.

Färd nedåt

För Djurgården fortsätter färden ned mot kvalstrecket efter den åttonde förlusten på de tio senaste matcherna. Brynäs poäng i Skellefteå innebär att Djurgården bara har sex poäng ned till kvalstrecket.

Laget vann skotten med 38-21, hade fem numerära överlägen varav ett i fem mot tre under 1.21 i slutet av matchen. Men trots alla chanser blev det bara ett mål genom Markus Ljungh i numerärt underläge fram till 1-1 i första perioden.

– Vi är väldigt, väldigt missnöjda. Det känns surt och jobbigt att förlora en sån här match. Vi måste försöka bli mer effektiva, sade tränaren Hans Särkijärvi.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Senaste Nytt

/

TT-Sport