Frölunda bjöd på ny utklassning

Publicerad 2015-10-24

Ishockey. Frölundas uppvisning i SHL fortsätter. 7-1 mot Karlskrona var Göteborgslagets andra hemmaseger på fem dagar med just de siffrorna.

– Vi tackar för lektionen, säger Karlskronas tränare Pelle Hånberg.

Senast var det topplaget Linköping som fick åka hem från Scandinavium efter en Frölundaseger med 7-1. Nu kom turen till Karlskrona, som även besegrades av Frölunda med 3-1 i Blekinge på fredagen.

– Kan vi göra sju på Linköping så kan vi säkert göra det i dag också, sa Frölunda-legendaren Jörgen Pettersson när han intervjuades som expertkommentator i arenan före lördagens match.

Lundqvists nionde

Och så blev det. På hemmaplan tog Karlskrona ledningen efter fem sekunder. Nu dunkade Andreas Johnson in 1-0 för Frölunda i ett snyggt powerplay efter 3.54.

Joel Lundqvist petade in 2-0 strax före första pausen. Det var nionde SHL-målet i höst för den 33-årige centern, som är i strålande form just nu. Ryan Lasch gjorde 3-0 efter 1.20 i andra perioden, också i powerplay. Då kändes matchen avgjord.

– Vi körde på väldigt hårt i Karlskrona men fick inte riktigt utdelning. I den här matchen var de trötta, men vi kunde lägga in en växel till, säger Andreas Johnson, som blev tvåmålsskytt.

Suveränt powerplay

Frölunda gjorde tre mål i powerplay, och har därmed åstadkommit 18 mål i den spelformen på 13 omgångar. Passningarna flyter med ett blixtsnabbt klapp-klappspel som gör att alla lite äldre får Sovjets landslag från storhetstiden i tankarna.

Andreas Johnson är en av nyckelspelarna i numerärt överläge. Han var helt fri vid 1-0, precis som Joel Lundqvist och andra lagkamrater varit ibland.

– Jag gillar att vi passar pucken snabbt och tar avslut från alla positioner. Det är den stora skillnaden från förra året. Motståndarna vet inte var de ska täcka, för då öppnas det nån annanstans och då passar vi dit, beskriver Andreas Johnson.

Låter enkelt, eller?

"Fröjd att se"

Karlskronatränaren Pelle Hånberg är imponerad av Frölundas fartfyllda spel.

– Det är en fröjd att se, som hockeyälskare. Men samtidigt lider jag med mitt lag. Vi var chanslösa, säger Hånberg.

– Deras 2-0 strax före periodpausen skickade oss neråt. I andra perioden var det spel mot ett mål, konstaterar Pelle Hånberg.

Karlskrona får ta nya tag mot enklare motstånd än Frölunda.

TT