Guidettis löfte: ska springa på allt

Publicerad 2015-06-23

Fotboll. John Guidetti drömmer om en semifinal i U21-EM i Tjeckien.

För att Sverige ska nå dit lovar anfallaren att springa så mycket han bara orkar.

– Jag kommer att ge 110 procent, säger han inför mötet med Portugal.

U21-landslaget har ställts inför svåra uppgifter tidigare. De vände underläge till seger i playoff-mötet med Frankrike och i premiären mot Italien, trots en man mindre, stod truppen för ytterligare en comeback som förvandlade 0-1 till 2-1 och gav Sverige en drömöppning på U21-EM.

Enda plumpen, enligt John Guidetti, är att mötet med England slutade med en 0-1-förlust.

– Vi tycker inte att vi förtjänade det. Vi har kollat på video, analyserat och vi tycker att vi gjorde det bra. Vi stod upp bra. Visserligen hade de mer boll men det var oftast på deras planhalva, och där gör man ju inga mål i fotboll säger han.

– Självklart var det inte ett resultat som vi ville ha, men vi tar med oss det positiva och nu går vi för en vinst.

Vill spela semifinal

Tre poäng mot Portugal som i så fall skulle innebära att Sverige blir semifinalklart, och dessutom får spela i OS i Rio de Janeiro 2016.

– OS i all ära men vi vill spela semifinal. Det är en dröm som vi har haft, och jag kommer inte sluta drömma om det, säger han.

För att bli ett av turneringens fyra semifinallag säger Guidetti att han kommer springa på alla bollar som bara går.

– Att gå runt och inte springa, det köper jag inte. Man ger så mycket man kan så länge man kan. Varje boll som jag kan pressa ner, varje boll som jag kan löpa på kan skapa en hörna - och det kan vara helt avgörande, säger han.

"Jobbigt att springa"

Frågan är bara om anfallaren orkar. John Guidetti lämnade premiären mot Italien med krampkänningar efter 76 minuter. Mot England spelade han 81 minuter.

– Det är jobbigt att springa, självklart. Jag är människa som alla andra. Men jag kommer ta alla löpningar jag kan och kriga. Jag springer för kung och fosterland. Jag är stolt över att spela med landslaget och det här är en fantastisk utmaning, så... Vi kör, säger han.

En som också hoppas på att få "köra" är Alexander Milosevic. Men mittbacken, som blev utvisad mot Italien, är inte lika säker på om han kommer att vara en av förbundskapten Håkan Ericsons elva spelare som får chansen mot Portugal.

– Jag är utvilad och spelsugen, säger han.

– Vi har inte fått reda på någon startelva men min förhoppning är att jag får spela. Men det är en konkurrenssituation i hela laget och med fantastiska spelare på varje position.

Brno, TT:s utsände